Datum objave: 28. Listopad 2021

NOVE MJERE / Ekspertni tim hrvatske vlade odlučio da sve zagrebačke bolnice postaju covid - bolnice

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na jučerašnjem sastanku ekspertne skupine pri Ministarstvu zdravstva, osim povećanja kapaciteta testiranja, dogovoren je i novi režim za bolnice.

Posljedica je to velikog rasta korona-brojki. Jučer smo imali 4571 novi slučaj zaraze koronom, 1207 hospitaliziranih, od toga na respiratoru 153 pacijenta te 26 preminulih, piše Index.hr

Danas imamo 4154 novozaražena.

Po novom režimu, koji se uvodi zbog pogoršane epidemiološke situacije, sve najveće zagrebačke bolnice postaju covid-bolnice.

To prvenstveno znači otvaranje novih kapaciteta za covid-pacijente, i to u KB-u Dubrava, KBC-u Zagreb i u KBC-u Sestre Milosrdnice. 

Povećanje kapaciteta bolnice moraju u potpunosti realizirati najkasnije u ponedjeljak. 

Dogovoren je i dispečer u zagrebačkoj Hitnoj, koji će 24 sata nadzirati smještajne kapacitete, i kad je riječ o Objedinjenom hitnom medicinskom prijemu (OHBP) i kad je riječ o hospitaliziranima. 

Dogovoreno je i da bolnice obavezno prijavljuju stanje u 8, 14, 19 i 24 sata.

Moguć je novi sastanak ekspertne skupine idućeg tjedna, ovisno o epidemiološkoj situaciji. 

Inače, na sastanku se govorilo i o covid-ambulantama koje bi se također pojačano trebale koristiti, u cijeloj zemlji.

Niz novih punktova za testiranje u Zagrebu, otvarat će se i u drugim dijelovima zemlje

Grad Zagreb jučer je mobilizirao covid-ambulante kao dodatna mjesta na kojima se građani mogu testirati. Podsjetimo, u Zagrebu je jučer svaki drugi testirani bio pozitivan, a na testiranju se već danima stvaraju velike gužve. O novim punktovima je, kako smo rekli, bila riječ i na sastanku Ekspertne skupine, i to ne samo o novim punktovima u Zagrebu nego i u drugim županijama.

Iz kategorije: Vijesti