Head 02
Datum objave: 06. Prosinac 2021

VUKOVI SA SVILAJE / Obilježena 30. obljetnica Vukova sa Svilaje, junaka Domovinskog rata iz Mirlović polja.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Svečano je u Mirlović Polju obilježena 30. obljetnica domobranske satnije Vukovi sa Svilaje, jedinstvene samorodne postrojbe u Domovinskom ratu koju su tvorili sami mještani sela Mirlović Polja koje je, nakon što je srpski agresor okupirale drniško područje, ostalo izolirano. Usprkos tomu uspjeli su ne samo obraniti svoje selo na obroncima planine Svilaje nego i zaustaviti prodor neusporedivo brojnijeg, bolje naoružanog i u svakom pogledu premoćnijeg neprijatelja prema zaleđu Splita.
Vukovi sa Svilaje junaci su Domovinskog rata čija se hrabrost i odlučnost u obrani Domovine ne zaboravlja. Trideseta obljetnica postanka te samorodne i samonikle braniteljske postrojbe obilježena je k
od spomen obilježja u Domovinskom ratu poginulim Vukovima Joki Buzovu, Mariu Fabrisu, Iliji Vukušiću, Slavku Buzovu, Marku Stankoviću, Rajku Delašu i Stipanu Ivčeviću. Vijence i svijeće položili su članovi obitelji poginulih branitelja, pripadnici Udruge branitelja Vukovi sa Svilaje na čelu sa ratnim zapovjednikom Veljkom Buzovom, predstavnici Udruge 142. drniške brigade HV-a, 6. domobranske pukovnije i 40. inženjerijske bojne, predstavnici Općine Ružić te brigadir Mate Raos izaslanik ministra branitelja. Molitvu za poginule branitelje predvodio je župnik fra Ivan Lukač.
Po prvi puta su pročitana imena 52
legendarnih Vuka sa Svilaje koja su preminula nakon Domovinskog rata rata.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3