Datum objave: 12. Prosinac 2021

ADVENTURA NA POLJANI/ Počela još jedna šibenska blagdanska bajka, klizao se i Paško

Diana Ferić
Diana Ferić

Jaka bura nije spriječila brojne Šibenčane da se okušaju u klizanju na velikom otvorenom klizalištu na Poljani koje je otvoreno u subotu popodne.

Ovo je prvi put da je klizalište smješteno na obnovljeni središnji gradski trg, između zgrade knjižnice i kazališta, odmah pokraj 7 metarske  božićne  jelke. Na gotovo 400 kvadrata leda izašli su Adventuristi svih uzrasta, a s njima i maskota dječak Paško dok ih je gradonačelnik Željko Burić ponosno promatrao.

‘’Ovdje je zaista puno djece koja kližu usred Dalmacije. Supruga me pitala gdje su ta djeca naučila klizati, odgovorio sam joj u Šibeniku, jer klizalište imamo već par godina. Sretan san što smo se u ovo blagdansko vrijeme koliko-toliko vratili u normalu s našom Adventurom. S optimizmom ispraćamo staru i dočekujemo novu godinu’, kazao je gradonačelnik dok je njegov zamjenik Danijel Mileta dodao: ‘’Sve to u urbanom stilu’’.

Klizalište uz poštivanje epidemioloških mjera može primiti do 100 ljudi, radit će svakog dana od 9 do 23 sati sve do 9. siječnja, a klizanje je za osnovnoškolce besplatno tijekom tjedna od 9 do 14 sati.

Osim Šibenčana, klizalište na ovoj atraktivnoj lokaciji privući će i posjetitelje iz drugih krajeva Hrvatske koji su već upoznati s prvim hrvatskim ‘zero waste’ Adventom.

‘’Jako je hladno, a trg je pun ljudi. Ovo je potpuno nova dimenzija koja se nadovezuje na dosadašnje uspjehe Adventure. Ne znam kako je trenutno u drugim gradovima, ali večeras mi ljudi govore da klizalište ostavimo tijekom cijele godine’’, kazao je direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole.

 

Iz kategorije: Vijesti