Datum objave: 10. Travanj 2022

U SPOMEN NA VESNU PARUN / Djelatnici Radio Šibenika na 100. rođendan zlarinske poetese podijelili 100 sadnica maslina

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Danas je stoti rođendan poznate hrvatske pjesnikinje, Zlarinjanke Vesne Parun. Tim povodom Županijski Radio Šibenik jutros je građanima na rivi podijelio 100 sadnica maslina, a glumice šibenskog kazališta čitale su  poeziju zlarinske poetese

Radio Šibenik nastavlja ono što je započeo prošle godine. Tada smo išli ususret obilježavanju ove okrugle brojke, a danas obilježavamo ovim činom njezin 100. rođendan, 10. travnja. Ona je jedna od naših najvećih književnica, odnosno pjesnikinja. Rođena je na otoku Zlarinu, tako i da ovo mjesto, kod topova na rivi, koje smo odredili za podjelu sadnica i čitanje poezije nije odabrano slučajno. Tu smo jer smo bliže našim sugrađanima, a iza leđa nama je njen rodni otok”, kazala je producentica Radio Šibenika Snježana Klarić i dodala: „Za masline smo se odlučili jer su one nešto što podsjeća na Vesnu Parun. Motiv masline se provlači kroz njeno stvaralaštvo, a naravno, znamo svi i za njenu zbirku 'Crna maslina'. Simbolična je i brojka 100 sadnica malina za 100. rođendan Vesne Parun”

U programu su sudjelovale glumice HNK u Šibeniku Franka Klarić, Ana Perković te Oriana Kunčić kao i polaznici Dramskog studija Ivana Jelić; Ana Šimić iz Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić”, a pridružila im se i dugogodišnja novinarka Radio Šibenika, Živana Podrug, koja je osobno poznavala Vesnu Parun. 

FOTO: Facebook Radio Šibenika

Iz kategorije: Vijesti