Datum objave: 19. Svibanj 2022

ZAVRŠEN ŠTRAJK VOZAČA SANITETA / Vozači saniteta izborili su se za svoja prava. Porazno je što su uopće morali štrajkati.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Završen je štrajk vozača saniteta do kojeg je došlo zbog nejednakih plaća koje u hrvatskim županijama primaju za isti posao. Njihovi sindikati uspješno su zaključili pregovore s Ministarstvom zdravstva koje je pristalo na izjednačavanje koeficijenata i dodatka na plaće za hitni medicinski transport. Predstavnici sindikata priopćili su da su se uspjeli usuglasiti i da ministar Vili Beroš svojim potpisom na sporazumu jamči da će uredba o koeficijentima biti donesena u roku od dva mjeseca. Osim toga uredbom će biti riješen status vozača saniteta te se njihovo radno mjesto više neće zvati; vozač - dostavljač na lakim teretnim vozilima. Oni će postati ono što jesu - vozači saniteta, a svi poslovi koje budu obavili iz domene Hitne pomoći, bit će im plaćeni po koeficijentu vozača i sestara Hitne medicine.
Ukoliko Ministarstvo zdravstva ne donese uredbu u roku od dva mjeseca sindikati će pokrenuti totalnu obustavu rada.
Štrajk saniteta imao je pozitivan odjek u hrvatskoj javnosti, a opća je ocjena bila da je porazno što je do njega uopće moralo doći.

Iz kategorije: Vijesti