Datum objave: 02. Kolovoz 2022

100 GODINA JADRIJE / Modna kreatorica Karmen Herceg rekonstruirala stare kostime za modnu reviju, a Udruga "Volim Šibenik" jadrijski gulaš

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zahuktale su se pripreme za manifestaciju „A sada svi na Jadriju” koju u nedjelju, 7. kolovoza u novouređenom restoranu na Jadriji organizira Udruga „Volim Šibenik”, uz potporu Turističke zajednice grada Šibenika i Grada Šibenika. Bit će organizirana modna revija kupaćih kostima kakvi su se na Jadriji nosili prvih godina njezina osnivanja, potom izložba nikada viđenih fotografija iz zlatnog doba Jadriji te poslužen „jadrijski gulaš” moćno jelo koje se tih godina spremalo u tadašnjem restoranu. Udruga „Volim Šibenik” je pronašla izvorni recept.

Kupaće kostime, ženske i muške, rekonstruirala je i šije ih šibenska modna kreatorica Karmen Herceg, na temelju fotografija s tada mondenog kupališta Jadrija starih od 90 do 100 godina.

Nije lako, ali nada se da ćemo uspjeti dočarati tadašnju modu i gracioznost kupačica i kupača na Jadriji. Sašila sam osam ženskih i dva muška kupaća kostima i sada ih samo prilagođavama modelima koji će ih nositi. Fotografije su crno bijele pa ne znamo kakve su bile boje tadašnji kostimili, ali ja sam se tu prepustila mašti”, kaže Karmen Herceg.

Kostime će nositi mlade šibenske manekenke koje je izabrala Ljiljana Stamenković te dvojica muškaraca, a jedna od njih je Krešimir Ivančević, šibenski licencirani internacionalni Fitness instruktor.

Sponozori jadrijskog gulaša su mesnice Miletić i Agromaleš te restoran Jadrija, a program će početi u 19 sati. Ulaz će biti slobodan jedino što će s eza jadrijski gulaš trebati špredočiti kuponi koje će podijeliti Udruga Volim Šibenik, uz ostalo i preko medijskih pokrovitelja – Radio Šibenika, Šibenik IN-a, Šibenskog portala i Šibenik News-a.

Iz kategorije: Vijesti