Datum objave: 02. Kolovoz 2022

POŽAR KOD JADRIJE / Bogdanovići su obranjeni, vatrogasci strepe od bure, za sada nema opasnosti za Jadriju

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Sve zračne snage udaljile su se s požarišta kod Jadrije. Otvorena je cesta od Jadranske magistrale prema Srimi te je ostala zatvorena još jedino cesta D-27, tzv. benkovačka cesta prema Gaćelezima, javlja policija. Požar u Dubravi je pod kontrolom.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je za HRT rekao da je situacija puno stabilnija. “Zaustavljeno je širenje požara prema Jadriji - nije prebacio Jadransku magistralu i ono što je najvažnije, nije bilo ozlijeđenih vatrogasaca", rekao je.

 Tucaković je dodao da je vatra u jednom trenutku prijetila kućama u naselju Bogdanovići, ali nadljudskim naporima vatrogasaca i posade kanadera čelo požara je zaustavljeno i sada se gase rubni dijelovi. Još će biti posla za vatrogasce i pilote.

Objavljeno u 17 sati

Zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević izjavio je oko 17 sati  da na požarištuizmeđu Jadrije i Srime ima promjena na gore.

- Opet kreće bura pa kompletne snage organiziramo u smjeru Jadrija-Srima. Vatra je s obje strane magistrale - kaže Milošević

Na pitanje koliko su Jadrija i Srima u opasnosti, kaže da nije pretjerana opasnost. Građani će biti obaviješteni ako bude potrebno.  

- Što se tiče ljudi na Jadriji i Srimi, važno je da se zatvore prozori, da se ukloni gorivi materijal oko kuća, sklope se tende, zatvore prozori i pazi se na djecu i starije. Nećemo stvarati paniku, vatra je još daleko pa nećemmo stvarati paniku. Okuićnice ne treba polijevati prije potrebe jer to smanjuje tlak kad punimo cisterne - kazao je Milošević za Šibenik IN.

Danijel Mileta, načelnik Stožera civilne zaštite grada Šibenika potvrdio je da je trenutačno situacija najteža na Jadriji i Srimi. Pozvao je građane da budu u pripravnosti ako bude trebalo braniti svoje objekte.

Zbog povoljnije situacije otvorena je dionica Jadranske magistrale od Sibenskog mosta prema Vodicama i prema Jadriji dok su i dalje zatvorene cesta prema Srimi, Podi-Dubrava i tzv. Benkovačka cesta.

 FOTO: Pixell

Iz kategorije: Vijesti