Datum objave: 02. Kolovoz 2022

SLAVKO TUCAKOVIĆ: Požari kod Jadrije i Vodica su vjerojatno podmetnuti s obzirom na mjesta na kojima su izbili

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković kaže da su, prema dostupnim informacijama, po svemu sudeći požari podmetnuti, s obzirom na to da se radi na dva mjesta koja su udaljena 50-ak metara jedno od drugoga, što istražuje policija

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a pozvao je sve da budu oprezni s vatrom, da svatko tko primjeti nekoga da se igra s vatrom, pali nešto ili se igra s otvorenim plamenom, da to prijavi policiji ili vatrogascima.

'Svi zajedno se moramo potruditi i dati još više napora da do požara i ne dođe. Zaista, molim sve da budu na oprezu i da ne pale vatru, rekao je. Osvrnuo se na kazne za one koji podmeću požare, trenutno iznose 15.000-150.000 kn, kao i zatvorske kazne, no uvijek poziva na još veće i strože kazne, te treba učiniti sve da do požara ni ne dođe, kao što treba voditi računa i o preventivnim mjerama.', rekao je.Osvrčući se na požar kod Jadrije rekao je kako su uključene sve zračne i zemaljske snage te da dugo požar nije bio pod kontrolom.

'Gasilo se cijelo poslije podne i mogu reći da je sada stanje puno bolje. Situacija je puno stabilnija, zaustavljeno je širenje požara prema Jadriji, nije prebacio Jadransku magistralu i ono što je najvažnije, nije bilo ozlijeđenih vatrogasaca', dodao je.

Tucaković je dodao da je vatra u jednom trenutku prijetila kućama u naselju Bogdanovići, ali nadljudskim naporima vatrogasaca i posade kanadera, čelo požara je zaustavljeno i sada se gase rubni dijelovi. Još će biti posla za vatrogasce i pilote.

Iz kategorije: Vijesti