Datum objave: 07. Kolovoz 2022

100 GODINA JADRIJE / Publiku na Plavoj noći rasplesali Otkazni rock i NO 1,a vrhunac je bio kada im se pridružila Valentina Petković

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Počelo je otkrivanjem spomen ploče osnivačima Jadrije, nastavljeno plivačkim maratonom, natjecanjem u briškuli te snimanjem Milenijske fotografije, a završilo uvečer koncertom grupa Otkazni rock I NO 1 te veličanstvenim vatrometom. Tako je jučer, 6. kolovoza, na  dan osnivanja ,proslavljen 100. rođendan.

Spomen ploču je otkrila najstarija jadrijašica Katica Livaković, koja je u lipnju ove godine proslavila 100-ti rođendan. Uz gradonačelnika Željka Burića nazočni su bili i direktor Turističke zajednice Dino Karađole,  predsjednik GČ Jadrija Ivica Ninić te brojni jadrijaši. 
Plivački maraton održan je u nekoliko kategorija,  a posebno priznanje pripalo je i 81-godišnjem Bojanu Krvavici, kao najstarijem sudioniku. 
 Uvečer je održana Plava noć Jadrije, a publiku, u kojoj su bile tri generacije jadrijaša, rasplesala je najprije grupa Otkazni rock, a potom NO 1 u kojoj su nastupili i dvojica jadrijaša – Sanibor Vuletin na klavijaturama i Željku Bujas na gitari. Vrhunskom štimungu posebno je pridonijela Valentina Petković kada im se pridružila na bini zapjevavši poznate domaće i strane rock hitove. Publika je doslovno urlala od oduševljenja. 
Organizirana je i bakljada djece jadrijaša,a an kraju je sve začinio raskošni vatromet. 
Obilježavanje 100. rođendana Jadrije nastavlja se danas manifestacijom “A sada svi na Jadriju”, u organizaciji udruge “Volim Šibenik” na kojoj će biti postavljena izložba nikada viđenih fotografija iz zlatnog doba Jadrije, ali I nekih suvremenih, Bit će organizirana modna revija rekonstruiranih kupaćih kostima kakvi su se dvadesetih godina nosili an Jadriji I an kraju degustacija gulaša ala Jadrija koji se priprema prema izvornom receptu,a bio je poslužen 1928. godine an izbori Miss Jadrije. 
Iz kategorije: Vijesti