Datum objave: 07. Kolovoz 2022

VEČERAS NA JADRIJI / Revija kupaćih kostima iz vremena otvorenja Jadrije, izložba povijesnih fotografija i degustacija svečanog jadrijskog gulaša iz 192

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Večeras u 19 sati u restoranu „Jadrija” na Jadriji održava se revija kupaćih iz vremena otvorenja kupališta Jadrija s izložbom povijesnih fotografija snimljenih prije 80 do 100 godina, a bit će upriličena i degustacija čuvenog svečanog jadrijskog gulaša prema receptu iz 1928. godine.
Revija povijesnih kupaćih kostima, izložba fotografija iz prvih godina kupališta Jadrija i degustacija jadrijskog gulaša koji se kuhao u posebno svečanim prilikama, a obvezno pri izboru miss Jadrije, dio je projekta „A sad svi na Jadriju” Udruge za čuvanje šibenske baštine i njegovanje kulture sjećanja „Volim Šibenik”. Projekt je ostvaren uz potporu Grada Šibenik, Turističke zajednice Grada Šibenika,
restorana „Jadrija”, „Vinoplod-Vinarije Šibenik”, Mesnica Miletić te tvrtke Agro Maleš. A organiziran je u povodu obilježavanja 100. rođendana kupališta Jadrija.

Program počinje u 19 sati otvaranjem prigodne izložbe povijesnih fotografija koje do sada nikada nisu izlagane, nakon kojeg slijedi revija kupaćih kostima kakve su Šibenčanke nosile na Jadriji između 1922. i 1924. godine. Kostime je prema starim fotografijama rekonstruirala, krojila i sašila šibenska modna kreatorica Karmen Herceg, a nosit će ih manakenke Lana Krnić, Petra Šupe, Marta Malenica, Petra Perlić, Ivana Radić, Paula Roman i Iva Milković te manakeni Šimun Vranjić i Krešimir Ivančević. Koreografija revije djelo je Ljilje Stamenković. Na kraju će biti upriličena degustacija čuvenog svečanog jadrijskog gulaša koji je prema receptu iz 1928. godine skuhao Damir Spahija, kuhar restorana „Jadrija”.

Iz kategorije: Vijesti