Datum objave: 18. Rujan 2022

Snažno nevrijeme pogodilo Karlovačku, Sisačko-moslavačku, Primorsko-goransku, Bjelovarsko-bilogorsku i Zagrebačku županiju.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Snažno nevrijeme zahvatilo je središnje i sjeverozapadne dijelove Hrvatske i izazvalo velike materijalne štete, a zbog obilnih oborina naglo su nabujale rijeke i izazvale poplave. Na području Bjelovarsko-bilogorske županije vjetar je oštetio krovove na velikom broju kuća, a obilna kiša je izazvala urbane bojice te poplavila prizemlja i podrume. U Karlovačkoj županije nevrijeme rušilo stabala odnosilo krovove, a poplavljeni su podrumi i prizemlja mnogih kuća. Razmjeri posljedica nevremena su tako veliki da je na sanaciji angažirano čak 158 vatrogasaca sa 50 vatrogasnih vozila. Zbog velikih oborina na gornjem toku rijeke Kupe došlo je do naglog porasta vodostaja pa je glavni vatrogasni zapovjednik izdao zapovijed za izvanrednu dislokaciju vatrogasnih snaga iz Međimurske županije i uputio ih na podizanje box barijera za zaštitu od poplave. Posljedice nevremena vatrogasci saniraju u Sisačko-moslavačke županije, a na području Primorsko-goranske županije uklanjaju stabla i granje, saniraju oštećena krovišta, izvlačili vozila zarobljena u bujičnim jezerima i nanosima te ubrzano podižu zečje nasipe za zaštitu od bujičnih voda.
Nevrijeme je prouzročilo znatne štete i na području Zagrebačke županije gdje vatrogasci uklanjali srušena stabla i ispumpavaju vodu iz poplavljenih kuća.

Na sanaciji šteta od nevremena u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj angažirano je više od 350 vatrogasaca i 100 vatrogasnih vozila. 

Iz kategorije: Vijesti