Datum objave: 21. Rujan 2022

EKOLOGIJA / Udruga Argonauta u suradnji s Ronilačkim klubom Murter-Kornati i Općinom Murter-Kornati čisti podmorje otoka Žuta i Prvića

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ovog vikenda kroz projekt Eko dotok na otok, udruga Argonauta u suradnji s Ronilačkim klubom Murter-Kornati i Općinom Murter-Kornati, provest će akcije čićenja podmorja, u subotu 24. rujna čisti otoka Žuta, a u nedjelju 25. rujna na otoka Prvića uvala u naselju Prvić Luka, a u planu je i akcije čišćenja podmorja otoka Vrgade. U ovim akcijama sudjelovat će više od 50 ronioca i volontera iz ronilačkih klubova Murter-Kornati, Rostrum Split, Sv. Roko Bibinje te KPA Drava Varaždin, udruge Argonauta i Biom te pojedinci i udruge sa Žuta i Prvića. Osim čišćenja podmorja od otpada, kroz akciju će se provesti i monitoring invazivnih algi na ovom području.
Osim akcija čišćenja podmorja, provest će se i radionice za djecu Morski superjunaci koji su osmišljeni kao poligon u kojem djeca uče o podmorju, ronilačkoj opremi, zagađenju mora.

Projekt Eko dotok na otok financira Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti te sufinanciraju Grad Vodice i Općina Murter-Kornati.

 

Iz kategorije: Vijesti