Datum objave: 30. Rujan 2022

UNAPRIJEDILI SIGURNOST / JU NP Krka nabavila vrijednu opremu za spašavanje i dala je na korištenje HGSS -u

Diana Ferić
Diana Ferić

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ nabavila je opreme za potragu i spašavanje radi unaprjeđenja sigurnosti i zaštite posjetitelja i zaposlenika. Riječ je o spašavateljskoj i medicinskoj opremi i alatima, neizostavnim komponentama svake akcije spašavanja, koji su predani članovima HGSS – Ispostave Šibenik na korištenje i skladištenje. Oprema je nabavljena u sklopu projekta Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.,

Ugovor kojim s eta oprema daje an korištenje HGSS -ovcima potpisali su pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Šibenik Luka Dubravica i ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Nella Slavica. Tom prigodom obavljena je i primopredaja kompletne opreme: opremljenih medicinskih ruksaka, boca s kisikom, setova imobilizacijskih udlaga i ostalih imobilizacijskih sredstava i medicinskih potrepština, nosiljki za horizontalni i vertikani transport, nosiljki za spašavanje u speleološkim i snježnim uvjetima, vreća za sprječavanje hipotermije, suhih odijela za spašavanje iz vode, dodatne neoprenske opreme, te ostale planinarske i penjačke opreme potrebne za osiguranje unesrećenih.

JU „NP Krka“ s članovima HGSS – Stanice Šibenik njeguje kvalitetnu i kontinuiranu suradnju već dugi niz godina a od 2019. veže ih i Sporazum o zajedničkom interesu s ciljem zaštite životinja i imovine. Članovi HGSS – Stanice Šibenik, partneri na projektu Nepoznata Krka, izradili su Elaborat sigurnosti NP „Krka“ i proveli edukaciju zaposlenika JU „NP Krka“ za pružanje pomoći unesrećenom, za spašavanje na vodama i za voditelja tima u potragama i spašavanju. Tečajeve su, u kontroliranim uvjetima, organizirali i proveli instruktori Hrvatske gorske službe spašavanja.

Od početka rujna ove godine posjetiteljima je na raspolaganju i novi turističko-planinarski zemljovid NP „Krka“ što su ga izradili iskusni članovi HGSS – Stanice Šibenik, dugogodišnji prijatelji i poznavatelji Nacionalnog parka „Krka“, koji redovito sudjeluju i u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti u Parku.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3