Head 07
Datum objave: 11. Listopad 2022

PROJEKT BATIŽELA / Predstavljen na jednom od najvećih sajmova graditeljstva u regiji i na panelu „Izazovi hrvatskih gradova kroz zelenu i digitalnu tranziciju“

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski projekt „Batižele“ predstavljen je  na nedavnom Sajmu ArhiBau koji je održan u Areni Zagreb. Riječ je o  jednom od najvećih sajmova graditeljstva u regiji na kojemu je, u organizaciji Društva arhitekata Zagreba,  održana i panel rasprava „Izazovi hrvatskih gradova kroz zelenu i digitalnu tranziciju“ .

- Četverodnevni sajam i konferencija bavili su se temama koje su aktualne i sada, ali će  zaokupljati dionike investicijskog i graditeljskog sektora i u budućem razdoblju. Stoga je to bila iznimna prilika za predstavljanje našeg projekta „Batižele“ te izvrsna platforma za najavu sljedećih koraka vezanih za projekt – objavu javnog poziva za iskaz interesa potencijalnih investitora. „Batižele“ su, istaknuto je i tada, jedan od ključnih projekata koje  hrvatski gradovi planiraju provesti u nadolazećem razdoblju.  Tom prilikom bilo je riječi i o drugim segmentima koji su važni za ostvarenje tako velikih planova kao što su povezanost i suradnja privatnih partnera i Grada kao javnog partnera, koji su mjerljivi doprinosi, a koji srednjoročni i dugoročni planovi i motivi za transformaciju gradova, prostora, te navika samih građana i njihovih gostiju – kaže Nina Kursar, direktorica gradske tvrtke „Batižele“ d.o.o. 

Na panelu se, dodaje Kursar,  razgovaralo i o posvećenosti Šibenika  zelenoj i digitalnoj tranziciji te benefitima koje će ona donijeti Šibeniku, građanima, turistima, ali i pridonijeti atraktivnosti Šibenika kao investicijske, edukacijske, turističke, kulturne, društvene i poslovne destinacije.

Sajam ArhiBau je, inače, održan na više od 6 tisuća kvadrata izložbenog prostora, posjetilo ga je više od 5 tisuća posjetitelja, konferenciju je pratilo preko 600 sudionika, dok je u programu sudjelovalo više od 170 govornika, predavača i panelista, redom biranih stručnjaka iz privatnog i javnog sektora, graditeljstva i eksperata iz područja održivog razvoja.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3