Datum objave: 27. Listopad 2022

STIPENDIJE / Grad Šibenik objavio natječaj za dodjelu stipendija studentima. Otvoren je do 10. studenoga.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Grad Šibenik danas je objavio natječaj za dodjelu 40 studentskih stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija, prve godine diplomskih studija te za studente viših godina studija. Stipendisti su razvrstani u kategorije: Kategorija A (13 stipendija) su studenti prve godine preddiplomskih sveučilišnih, integriranih i stručnih studija, kategorija B (13 stipendija) su studenti prve godine diplomskih sveučilišnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija, a akategorija C (14 stipendija) su studenti viših godina preddiplomskih sveučilišnih, integriranih i stručnih studija, te diplomskih sveučilišnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija. Iznos stipendija je 1000 kuna mjesečno.

-Stipendije se dodjeljuju po kriteriju uspjeha u prethodnom obrazovanju, čime potičemo izvrsnost studenata, te po kriteriju socijalnog statusa, kako bismo olakšali troškove studiranja obiteljima slabijeg imovinskog statusa. Stipendije će se isplaćivana od 1.  listopada 2022. godine do 30. rujna 2023. godine, kazala je Mirjana Žurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu studentskih stipendija imaju studenti koji se školuju u Republici Hrvatskoj na sveučilišnim preddiplomskim, integriranim i stručnim studijima, te sveučilišnim diplomskim i specijalističkim diplomskim stručnim studijima, kojima je osnivač Republika Hrvatska, a koji ispunjavaju uvjete propisane natječajem. Natječaj je otvoren do 10. studenoga 2022.. godine, a potrebne dokumente za prijavu možete pronaći na: https://www.google.com/url?q=https://som-natjecaj.eu/authentication/login&source=gmail&ust=1667306135470000&usg=AOvVaw2z0iyUToP2LxCDhgq2Qdbh">https://som-natjecaj.eu/authentication/login

 

Iz kategorije: Vijesti