Datum objave: 14. Studeni 2022

Danas je Dan ljubaznosti u prometu. Vozači na „zebri” trebaju rukom dati znak pješacima da prijeđu preko ceste, a oni se njima zahvaliti naklonom glave.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Policijska uprava šibensko – kninske u suradnji s Gradom Šibenikom i Turističkom zajednicom Grada Šibenika danas provodi akciju „Dan ljubaznosti u prometu“. Cilj akcije je poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, kao i pješake da koriste pješačke prijelaze.
Povodom ove akcije koja će biti provedena danas između 10 i 12 sati policijski službenici će nadzirati poštivanje prednosti pješaka na pješačkim prijelazima, a temeljem njihovih zapažanja vozače će nagraditi Ministarstvo unutarnjih poslova i Turistička zajednica Grada Šibenika.
Od vozača se očekujemo da se zaustave ispred pješačkog prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje: Vidio sam vas i izvolite, prijeđite cestu., a pješake se vozačima trebaju zahvaliti naklonom glave i osmijehom. Krajnji cilj akcije, poručuju organizatori, je osjećati se sigurnije i ugodnije u gradu u kojem živimo i da ovakvo kulturno i ljubazno ponašanje postane obrazac za sve vozače i pješake.

Iz kategorije: Vijesti