Datum objave: 21. Studeni 2022

TONČI RESTOVIĆ / Podržavamo izjednačavanje subvencija za svu vrtićku djecu.Za to kao nema novca, a za Pectus ima!

Diana Ferić
Diana Ferić

Katastrofa od gradske vlast” naziv je pod kojim je konferenciju za novinare danas sazvao Tonči Restović predsjednik šibenskog ogranka SDP -a,a povod su zahtjevi za izjednačavanjem subvencija ua boravak djece u vrtićima ma tko im bio osnivač što SDP -ovci podržavaju.

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća predložit ćemo amandman da se iz gradskog proračuna izdvaja jednak broj sredstava, odnosno da se s jednakim iznosom financira gradske i privatne vrtiće. SDP stoji na tom tragu i mislimo da je to jedino ispravno. Znam da su se stalno razbacivali onim floskulama da nema dovoljno novca u gradskom proračunu, da pokušavaju s količinom novca koju imaju napraviti što mogu. Međutim, svjedoci smo nedavne priče, oko ukrašavanja našeg grada, gdje su se na natječaju za ukrašavanje grada javile dvije tvrtke. Jedna je bila čak 5 milijuna kuna povoljnija od druge, ali tvrtka 'Pectus', koja je izdašan donator HDZ-a iz kampanje u kampanju, dobila je taj posao. Eto vam tu odmah pet milijuna razlike koje se moglo naći za vrtiće. Vjerujem, ako je itko pogledao proračun, vidi se da se stvarno može naći nekoliko milijuna kuna za vrtiće i osnovne škole. To su stvari koje već dvije godine intenzivno komuniciram u javnosti.Naime, radi se o stvarima za koje je isključivo nadležan grad i gradska uprava. Tu se ne mogu izvlačiti da im nešto Županija nije napravila ili nije ministarstvo odobrilo. Tu je doslovno riječ o propuštanju donošenja političke odluke koja će ići za tim da ulažemo u našu budućnost”, kazao je Restović.

Ocijenio je da se gradska vlast od početka prvog mandata gradonačelnika Burića jako pokvarila, da ne mare za građane i njihove potrebe i da su postali sami sebi svrha , a kada vlast postane takva onda bolje da je nema, ocijenio je.

Podsjetit ću vas prvo kako gradonačelnik doživljava Gradsko vijeće, kako odgovara na pitanja te vrijeđa vijećnike iz oporbe. Bitno je i da na sljedećem Gradskom vijeću, kad se bude donosio proračun za sljedeću godinu, vidimo što misle vijećnici vladajuće koalicije. Kao i lani izaći ćemo nekoliko amandmana. Lani je usvojen naš amandman, što je valjda prvi put u povijesti da je jedan oporbeni amandman usvojen i stavljen u proračun. To je bio amandman za osiguranje higijenskih potrepštine u osnovnim školama. Iako do dana današnjeg nije sigurno je li grad ispoštovao to, ali želim vjerovati da su to ipak napravili te da je radi toga jedan mali segment, u kvalitetnijem životu jednog dijela našeg društva, popravljen našom zaslugom”, tvrdi Restović.

Podsjetio je kako aktualna gradska vlast voli povećavati visine razkičitim naknadama bez da trepne te je najavio da će uskoro poskupjeti i odvoz smeća.

Iz kategorije: Vijesti