Datum objave: 02. Prosinac 2022

ADVENTURA / Tonči Huljić & Madre Badessa Band večeras otvaraju šibensku Adveturu. Adventura nakon što je 2016. postala plastic-free advent postaje i minimum garbage advent.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Tonči Huljić & Madre Badessa Band večeras koncertom u Perivoju Roberta Visianija otvaraju Advet u Šibeniku, popularnu šibensku Adveturu. Advetske iluminacije upaliti će se u 17 sati, a koncert će početi u 21 sat. Klizalište na Poljani nazvano „Vitićevo more” otvara se sutra radit će svaki dan od 9 do 23 sata s tim da je radnim danima do 14 sati klizanje besplatno za sve učenike šibenskih osnovnih škola. Sutra se otvara i dječja Adventurica.
Prema najavama organizatora svake subote u podne na Adventuri će svirati i pjevati donaće šibenske glazbene snage. Ove godine to su Iva Spahija, M.S.A.Q., Baby Kate i bend Feniksi, a na Badnjak će nastupiti Bagatin koji će Šibenčane i njihove goste uvesti u Silvestrovo.
Na Adventuri glavna je atrakcija bogata gastronomska ponuda koju je kreiralo 16 obrtnika, udruga, umjetnika, kreativaca i kućnih radinosti.
Osim
glazbe i dobre spize tijekom Adventure održat će se i programi koji turističkom smislu valoriziraju šibensku povijest i baštinu; Fritulada i dobrotvorno puštanju lampiona od kojeg će sav prihod biti darovan obitelji Gulin čija je kuća izgorjela u velikom požaru koji je proteklog ljeta poharao Raslinu i Zaton. U tijku je natječaj „Božićni medenjak”, a fešta u fešti bit će Noć Jadrije u povodu 100. obljetnice otvorenja tog povijesnog šibenskog kupališta.

Šibenska Adventura je od 2016. godine plastic-free advent, dakle fešta bez jednokratne plastične ambalaže, a ove godine treba biti javna manifestacija s minimumom otpada, minimum garbage advent,  zbog čega je uvedeno plaćanje kaucije i korištenje višekratne plastične ambalaže.

Iz kategorije: Vijesti