Datum objave: 28. Prosinac 2022

ZA LAKŠE STUDIRANJE / Grad Šibenik dodijelio 40 stipendija studentima u visini od 1000 kuna mjesečno

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenskim studentima koji su, temeljem javnog natječaja, ispunili uvjete i ostvarili pravo na financijsku potporu Grada Šibenika, ugovore o stipendiranju uručio je u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić gradonačelnik Željko Burić sa suradnicama, Mirjanom Žurić, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Natašom Vrcić, višom savjetnicom u tom Odjelu. 

Ukupno je dodijeljeno 40 ugovora o stipendiranju. Stipendije su raspodijeljene u  kategorijama za studente prve godine preddiplomskih studija, prve godine diplomskih studija te za studente viših godina studija, kako je i propisano Natječajem Grada Šibenika. U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je 16 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa.

Prema spomenutim kriterijima uspjeha u prethodnom obrazovanju te socijalnog statusa, pravo na stipendiju ostvarila su tri  studenata prve godine diplomskih studija. U kategoriji studenata viših godina studija Grad Šibenik dodijelio je 21 stipendiju. Na svečanosti u Gradskoj knjižnici, gradonačelik Burić istaknuo je u obraćanju stipendistima kako Šibeniku trebaju mladi ljudi koji ulažu u sebe, svoje znanje i edukaciju.

- Svjesni smo da je stipendiranje jedan od načina na koji vam možemo pomoći u ostvarenju vaših ciljeva, ali je to indirektno i ulaganje u budućnost samog grada. Uvjeren sam da će se mnogi od vas koji nastavljaju školovanje u nekom drugom gradu, nakon ostvarene diplome vratiti u Šibenik i nastojati ga, zajedno sa vršnjacima koji će studirati ovdje, u svom gradu,  učiniti još boljim i ljepšim mjestom za život. Čestitam dobitnicima stipendija i radujem se svim vašim uspjesima jer će to biti i naši uspjesi te dokaz da smo pridonijeli stručnom i znanstvenom uzletu jedne mlade generacije -kazao je šibenski gradonačelnik.

Visina stipendije, inače,  iznosi 1.000  kuna mjesečno, a isplaćivat će se tijekom 10 mjeseci, u razdoblju od 1.  listopada 2022. godine do 30. rujna 2023. godine

 

Iz kategorije: Vijesti