Datum objave: 04. Siječanj 2023

ZAGORA / Kreće projekt gospodarske i društvene revitalizacije Zagore. Država ulaže 10 milijuna eura u gospodarstvo, poboljšanje kvalitete života i zaustavljanje iseljavanja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Republika Hrvatska osigurala je 10 050 000 eura za gospodarske i društvene revitalizacije Zagore. Nositelj projekta je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Novac je namijenjen jedinicama lokalne samouprave s područja Splitsko - dalmatinske i Šibensko - kninske županije. Konkretno u Šibensko – kninskoj županiji za njega se svojim projektima i programima mogu natjecati Grad Knin, Grad Drniš, Općina Ervenik, Općina Kistanje, Općina Kijevo, Općina Biskupija, Općina Civljane, Općina Promina, Općina Ružić i Općina Unešić.
Cilj programa je poticanje razvoja gospodarstva i svih društvenih djelatnosti na području Dalmatinske zagore. Prioritetna su ulaganja u infrastrukturu kao preduvjet za postizanje održivog gospodarskog razvoja, povećanja atraktivnost prostora, poboljšanje kvalitete života i sprječavanje daljnjeg iseljavanja.
Sredstva su osigurana u proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcijama proračuna za 2024. i 2025. godinu.

Iz kategorije: Vijesti