Datum objave: 23. Siječanj 2023

JEZIVA OBJAVA RUSKE PRAVOSLAVNE CRKVE: Molimo se Gospodinu da urazumi luđake i pomogne im da shvate da će svaka želja za uništenjem Rusije značiti kraj svijeta

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Kiril I. patrijarh Ruske pravoslavne crkve uputio je jezivu poruku čovječanstvu: Želja da se porazi Rusija poprimila je vrlo opasne oblike. Molimo se Gospodinu da urazumi luđake i pomogne im da shvate da će svaka želja za uništenjem Rusije značiti kraj svijeta.
Njegov govor održan u Bogojavljenskoj katedrali u Moskvi i poziv svećenicima Ruske pravoslavne crkve da pomognu ruskoj vojsci koja ratuje u Ukrajini i mobiliziraju svoje župljane, objavila je Moskovska patrijaršija:
-
Ako kažemo da je Crkva uz svoj narod, onda svaka župa treba pomoći onima koji su na vatrenoj liniji. Moramo mobilizirati naše župljane za prikupljanje stvari i hrane. Tražite prilike, skupljajte novac, šaljite pakete, ako je moguće, idite sami, podržite vojsku.
Kiril I. smatra da je cijeli zapadni svijet digao oružje protiv Rusije zato što je Rusija odbacujući najgore manifestacije globalizacije postala svjetionik svijeta, zemlja odana tradicionalnim vrijednostima, obitelji, osjećaju dužnosti i patriotizmu koja „uživa velike simpatije mnogih ljudi koji žive na Zapadu".
Na kraju govora Kirlil I. je istaknuo: -Želja da se porazi Rusija poprimila je vrlo opasne oblike. Molimo se Gospodinu da urazumi luđake i pomogne im da shvate da će svaka želja za uništenjem Rusije značiti kraj svijeta.

Iz kategorije: Vijesti