Datum objave: 11. Veljača 2023

CIJENE / Padaju cijene goriva. Vlada za 300 proizvoda uvodi Bijelu listu putem koje će građani moći vidjeti tko od trgovaca ima najniže cijene.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gorivo će u Hrvatskoj usprkos turbulentnoj situaciji na svjetskom tržištu zbog rata u Ukrajini i potresa u Turskoj i Siriji početkom idućeg tjedna pojeftiniti. Najviše će pojeftiniti dizel i to za znatnih 12 centi iako je bilo najava da bi upravo dizel mogao uskoro biti skuplji zbog rasta potražnje za tom vrstom goriva na svjetskom tržištu. Jeftiniji će biti i benzin i to za 5 centi.
Istovremeno s pojeftinjenjem goriva građani Hrvatske dobit će aplikaciju prozvanu Biujelom listom putem koje će dobiti uvid u cijene 300 za njihovu egzistenciju važnih proizvoda u trgovačkim lancima koji posluju u Hrvatskoj. Bijela lista će im omogućiti da vide koji trgovac za iste proizvode ima niže cijene od konkurencije. Uvođenje Bijele liste kao sredstva za obuzdavanje inflacije i kontrolu poštenja trgovaca najavio je m
inistar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović. On je kazao da će se putem aplikacije moći nadzirati tko diže cijene s razlogom, a tko bez razloga. Aplikacija koja će pomagati građanima da se odluče gdje će što i pošto kupovati već se testira i uskoro će biti dostupna svim građanima.

Iz kategorije: Vijesti