Datum objave: 14. Veljača 2023

RAT U UKRAJINI / Hrvatska produžila status privremene zaštite do 4. ožujka 2024. Policijska uprava šibensko-kninska organizirala je ovjeru produženja iskaznica

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Republika Hrvatska je raseljenim osobama iz Ukrajine koje se nalaze na njenom području produžila privremenu zaštita do 4. ožujka 2024. godine. Osobe iz Ukrajine ovjeru produženja iskaznica stranca pod privremenom zaštitom u Hrvatskoj trebaju osobno podići u policijskim upravama ili policijskim postajama u mjestu boravišta od 15. veljače do 30. travnja 2023. godine. Za produženje iskaznice nije potrebno podnositi zahtjev.
Policijsk
a uprava šibensko-kninska organizirala je ovjeru produženja iskaznica privremene zaštite raseljenim osobama iz Ukrajine u prostorijama Službe u Šibeniku, u ulici Velimira Škorpika 5, na posebnom šalteru, soba 6, prvi kat svakog utorka i četvrtka od 11 do 13 sati od 15. veljače do 30.travnja. Raseljene osobe iz Ukrajine ovjeru iskaznica privremene zaštite moći će izvršiti i van navedenih termina, ali tada neće imati prioritet zaprimanja i obrade zahtjeva u odnosu na ostale stranke.
Osobe koje
ne trebaju osobno doći u policijsku upravu/policijsku postaju su:
-djeca mlađa od 16 godina - roditelj/posebni skrbnik daje na ovjeru iskaznicu djeteta
i osobe s posebnim potrebama koje se ne mogu kretati - član obitelji ili nadležna osoba iz ustanove u koju su smješteni, temeljem izjave u kojem je odnosu s osobom za koju vrši ovjeru iskaznice i dokaza o nemogućnosti dolaska osobe, npr. dokumentacija o smještaju u posebnu ustanovu.
Osobe koje se jave za produženje iskaznice nakon 30. travnja 2023. godine neće izgubiti status privremene zaštite te će imati i dalje prava i obaveze koje proizlaze iz statusa. S obzirom da raseljene osobe iz Ukrajine pod privremenom zaštitom neće izgubiti status ako nemaju provedenu ovjeru produženja u iskaznici do 30. travnja 2023. godine, nije potrebno stvarati gužve u policijskim upravama/policijskim postajama - prije odlaska u nadležnu policijsku upravu/policijsku postaju informirajte se kako je organiziran prijem radi produženja iskaznice.

Iz kategorije: Vijesti