Datum objave: 03. Ožujak 2023

MISA ZA MIR U UKRAJINI / Biskup Rogić: Molimo da zavlada mir, da prestane rat, razaranja i sukobi, da zacijele rane, da se vrati mir u ljudska srca

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski biskup Tomislav Rogić u katedrali svetog Jakova u Šibeniku u četvrtak predvodio je misno slavlje i euharistijsko klanjanje za mir u Ukrajini. Da se tijekom Korizme svakodnevno u jednoj biskupskoj konferenciji slave svete mise za sve žrtve rata u Ukrajini i za mir u toj zemlji poteklo je od Vijeća europskih biskupskih konferencija.
-Molimo da zavlada mir, da prestane rat, da prestanu razaranja i sukobi, da se sukobljene strane zaustave u svom obračunavanju i pronađu mirna rješenja, da zacijele rane, da se vrati mir u ljudska srca i da se počne živjeti novim životom na radost postojanja i svih darova Božjih. - kazao je biskup Rogić u homiliji, a potom se osvrnuo na misna čitanja. Knjiga Esterina iz Staroga Zavjeta govori o oslobođenju naroda posredstvom jedne žene, Estere.
-Obuzeta smrtnom tjeskobom, kakve svakako ima puno u Ukrajini i po drugim stranama svijeta gdje bjesne ratovi, utječe se Gospodinu i sve svoje pouzdanje stavlja u Njega: „Gospodine moj, kralju naš, ti si jedini! Dođi u pomoć meni koja sam sama, kojoj nema druge pomoći do tebe, jer opasnost je moja kao na dlanu. Sjeti se, Gospode! Objavi se u vrijeme naših jada i ohrabri me, o kralju bogova i vladaru svakoga gospodstva! A nas oslobodi rukom svojom i dođi u pomoć meni koja sam sama i nemam nego tebe, o Gospode! “ Estera bi uslišana i narod spašen. - kazao je biskup Rogić i zaključio: -Zato vapimo, kao Estera iz nevolje, kao psalmista s pouzdanjem u uslišanje, potaknuti Isusovim pozivom da kucamo, molimo, ištemo ljubav Božju koja je kadra promijeniti udes. Daj Gospodine da ljudi jedni drugima čine samo dobro, kako si nas Ti učio.

Iz kategorije: Vijesti