Datum objave: 14. Travanj 2023

Ponovno odgođen projekt marine u Tisnom. Vlada je ocijenila da ni jedna ponudu za koncesiju nije u skladu s gospodarskim značajem pomorskoga dobra u Tisnom.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska Vlada nije prihvatila ni jednu ponudu za potencijalnih koncesionara marine u Tisnom uz obrazloženje ni jena od pristiglih nije u skladu s gospodarskim značajem pomorskoga dobra u Tisnom.
Proces izbora koncesionara marine u Tisnom traje od
2001. godine. Svi dosadašnji natječaji bili su neuspješni. Zadnji natječaj bio je proveden 2017. godine, a Vlada je odluku da se koncesija ne dodijeli ni jednom od ponuđača donijela tek 2020. godine.
Vlada je ponovno odbila ponude nakon očitovanja
Visokog upravnog suda RH, koji je postupao po žalbi jednog od kandidata na propuste koje je učinila Vlada 2017. godine.
Uvidom u zaprimljene ponude Davatelj koncesije, kaže se u obrazloženju Vlade, ocijenio je kako niti jedna ponuda nije u skladu s gospodarskim značajem pomorskoga dobra koji je predmet natječaja, a samim time i politikom gospodarskog razvitka, a sve iz razloga što je projekt izgradnje luke posebne namjene – luke nautičkog turizma od osobitog značaja za Općinu Tisno i nužno je da se izgradnjom iste poboljša vizura cijelog mjesta, poveća turistička ponuda i osiguraju nova radna mjesta, a koje zahtjeve dostavljene ponude ne ispunjavaju, stoga samim time nisu u skladu s gospodarskim značajem pomorskoga dobra koje je predmet natječaja te je moguće isključivo donijeti odluku kojom se zaprimljene ponude ne prihvaćaju.
Ponude za koncesiju marine u Tisnom dale su tvrtke Seraphilus u vlasništvu Ivana Kolenca, MST Plus Stjepana Mikovića i Marina IKOM čiji se vlasnik Mijo Kovčo. Na ranijim natječajima, provođenima u proteklih 20 godina, javljale su se mnoge tvrtke, a koncesiju u Tisnom 2001. godine dobio je slovenski poduzetnik Miran Vidmar, ali nije vrijeme ishodio građevinsku dozvolu, te je koncesiju izgubio.

 

Iz kategorije: Vijesti