Datum objave: 19. Travanj 2023

NE ODUSTAJU / Građani preko Facebook grupe " Dosta samovolje Zelenog grada" potpisuju peticiju protiv enormnih računa za odvoz smeća

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog nezadovojstva Šibenčana značajnim poskupljenjem usluga odvoza smeća prije dva dva mjeseca počelo je i potiisivanje peticije.

Svojim potpisom izražavamo neslaganje s novim načinom obračuna cijene odvoza otpada u Šibeniku kao i pripadajućem cjeniku koji je stupio na snagu 1. veljače 2023. godine, a donijela ga je tvrtka Zeleni grad.Potpuno nam je jasno da je novi Zakon o gospodarenju otpadom propisao dvije sastavnice cijene, a to su fiksni (paušalni) dio i onaj varijabilni (koliko zaista otpada odložimo). No isti Zakon ne propisuje cijene već su za njih odgovorne jedinice lokalne samouprave.Višestruko uvećani računi odvoza otpada najviše su pogodili male iznajmljivače i male obrtnike, gdje im se fiksni dio cijene usluge povećao 5 i više puta dok se ostalim građanima cijena također povećala i istovremeno smanjila usluga (broj odvoza otpada).Bila kategorija kućanstvo ili nekućanstvo, jedinice lokalne samouprave cijene odvoza otpada određuju same, stoga pozivamo mjerodavne da iznađu novo rješenje obračuna i isprave ovaj beskrupulozni namet prema građanima.Fiksni dio cijene treba biti minimalan, dok će varijabilni dio funkcionirati po principu "plaćaš koliko odlažeš".

Petciju možete potpisati OVDJE

Otkako su dobili nove, višestruko povećane, račune za odvosz smeća Šibenčani negoduju i na Facebook grupi „Dosta samovolje Zelenog grada”, a sada su pokrenuti peticiju.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3