Head 09
Datum objave: 05. Lipanj 2023

ANTIN LIPANJ U CRKVI SV. FRANE / Započela je devetnica pred blagdan sv. Ante. Po dopuštenu Apostolske penitencijerije vjernici će moći izmoliti Potpuni oprost

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U franjevačkoj crkvi sv. Frane u Šibeniku, Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića, započela je neposredna priprava za blagdan Sveca svega svijeta – sv. Ante Padovanskoga. Tijekom devetnice uoči blagdana svaki će se dan u 18,20 sati pjevati molitva Večernje s litanijama sv. Ante, a u 19 sati će se slaviti sveta misa.
6. lipnja, trinaest
og i posljednjeg utoraka u pripravi pred blagdan, večernju svetu misu predslavit će fra Filip Musa.
7. lipnja u 21 sati bit će molitveno bdjenje sa sv. Antom „Noć čudesa“,
8. lipnja je svetkovina Tijelova (svete mise su u 8 i 10.30 sati).
9. lipnja s početkom u 20 sati prigodni koncert izvest će MPZ „Jeka Primorja“ iz Rijeke.
10. lipnja
kreće hodočašće je u Padovu.
12. lipnja poslije večernje svete misu u 19 sati bit će „Spomen preminuća sv. Ante“ i procesija sa svijećama.
Na Svečev blagdan 13. lipnja svete mise su u 7, 8, 9, 10.30, 12, 17, 19 i 21 sat. U 17 sati je sveta misa za obitelji s djecom te blagoslov djece i ljiljana, a potom slijedi prigodni program za djecu. Svečanu svetu misu u 19 sati predslavi mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup. Svetu misu (za mlade) u 21 sati predslavit će povjerenik za Pastoral mladih Šibenske biskupije don Ante Vrcić.
Prilika za svetu ispovijed toga dana bit će od 6.30 do 13 sati, od 16.30 do 22.00 sata, a crkva će biti otvorena za osobnu pobožnosti od 6.00 do 23.00 sata. Po dopuštenu Apostolske penitencijerije o velikim obljetnicama franjevačke prisutnosti i 600. obljetnici posvete crkve sv. Frane, na blagdan sv. Ante moguće je izmoliti Potpuni oprost poštujući redovite uvjete (sakramentalna ispovijed, euharistijska pričest i molitva na nakanu Svetoga Oca). Po završetku svete mise u 19 sati mons. Tomislav Rogić nakon slavljenja božanske žrtve svima prisutnima vjernicima, koji se iskreno kaju, zahvaćeni ljubavlju, a koji su prisustvovali istom slavlju, udijelit će Papinski blagoslov s pridodanim Potpunim oprostom.
U nedjelju 17. lipnja u 19 sati slavit će se sveta misa zahvale za Božja dobročinstva po zagovoru sv. Ante te će uslijediti pozdrav i oproštaj od Svečeva relikvijara. Tijekom molitvene priprave 13 utoraka vjernici imaju priliku štovati autentične svečeve relikvije koje se čuvaju u svečanom pozlaćenom relikvijaru u obliku poprsja sv. Ante s malim Isusom na rukama. Ovaj relikvijar prepoznatljiv je relikvijar kojim franjevci konventualci Bazilike sv. Ante u Padovi hodočaste po svijetu noseći Svečeve relikvije po cijelom svijetu. Od 2015. godine crkva sv. Frane posjeduje identičan relikvijar, dar anonimnoga darovatelja.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3