Datum objave: 06. Srpanj 2023

PRIPREMA ZA LOKALNE IZBORE / Petar Baranović se odlučio na suradnju sa SDP -om,a nije isključeno da bude i kandidat za gradonačelnika

Diana Ferić
Diana Ferić
Petar Baranovič, nekadašnji dogradonačelnik Grada Šibenika u koaliciji  s SDP -om i saborski zastupnik HNS -a  pa Reformista odlučio se ponovno za suradnju s SDP -om te je prihvatio ponudu da, kao ovog  puta nestranački kandidat bide predsjednik njihovog Savjeta  koji će okupiti iskusne i relevantne ljude,  članove SDP -a i njihove simpatizere koji žele promjenu vlasti u Šibeniku. U toj novoj funkciji predstavio se na današnjoj konferenciji za novinare u šibenskom SDP -u  na kojoj je bio i njegov predsjednik Tonći Restović 
Restović je istaknuo da je Baranoviću ponudio suradnju na koju je on pristao te da se nada da neće biti jedini.
 “SDP je an prošle lokalne izbore izašao samostalno jer smo tada procijenili da  je to za nas najbolje, a ovog puta imamo drukčiji pristup. Vrata SDP -a otvorena su svima koji misle da se u Šibeniku baš i ne događa neka sjajna priča, kako to predstavlja gradonačelnik Burić”, istaknuo je  Restović. 
Za Petra Baranovića Restović je kazao da je bio dogradonačelnik u vrijeme najuspješnijeg gradonačelnika Ante Županovića te da je riječ o čovjeku s velikim iskustvom, energijom ljudskim integritetom  koji sigurno može pomoći u pripremi za preuzimanje odgovornosti za Grad Šibenik, na sljedećim lokalnim izborima.
“Ponuda SDP-a bila mi je prihvatljiva  jer ukazuje da se neke stvari kreću na bolje. Smeta me uskogrudnost nekih stranaka u Hrvatskoj i na  nacionalnoj i na lokalnoj razini. Nisu sve stvari U Šibeniku  loše napravljene. Provedeni su neki projekti koji su odavno zacrtani,  neki bolje ili lošije i to mi je drago. No, nisam zadovoljan kako se vodi grad jer u administraciji je više bivših novinara nego inženjera građevine što puno toga govori, govori da je PR važniji od rješavanje problema i ispunjavanja stvarnih potreba građana”, kazao je Petar Baranović.
Na novinarsko pitanje  može li se dogoditi da Baranović bude kandidat za gradonačelnika Šibenika jer se govori  o tomu da će on sigurno otići u Sabor, Restović je kazao kako su to samo špekulacije te da je njemu najvažnije raditi za dobrobit  Šibenika u kojem želi živjeti i raditi, ali nije odbacio mogućnost da Baranović bude njihov kandidat za gradonačelnika.  
 
Novinare je zanimalo očekuje li Baranović, s obzirom na sadašnji angažman, probleme na radnom mjestu u Hrvatskim vodama na koje je došao zahvaljujući tadašnjoj suradnji reformista i HDZ -a. Odgovorio je kako je na to mjesto došao javnim natječajem te da se, kakao je kazao, ne boji sila iz mraka, a I  zna da svoj posao obavlja korektno i profesionalno. 
SDP je i ranije imao svoj savjet , ali je prestao djelovati prije 10 godina. 
Restović se na današnjoj presici dotakao i najave gradske vlasti da radi na  nabavi električnih autobusa za koje se on zalagao kada su nabavljani  novi koji sada prometuju na gradskim linijama. 

 Kad sam to ja predlagao, uvjeravali su me da je to nemoguća misija pa se pitam koja je to vizija gradonačelnika kad se, godinu dana nakon novih buseva, sjetio da treba kupiti električne, što svakako pozdravljam. Meni to pokazuje da oni ovaj grad ne vode prema dugoročnim planovima nego donose ad hoc rješenja  kako naiđu na neki europski fond odakle mogu dobiti novac, neovisno što treba građanima”, istaknuo je  ocijenivši da ni novi autobusi nisu, kako je bilo najavljeno, ispunili svoju funkciju i povezali grad, jer neka mjesta nemaju vezu ili je imaju jednom dnevno.

Iz kategorije: Vijesti