Datum objave: 10. Srpanj 2023

BUDITE OSVIJEŠTENI, KUPUJTE SECONDHAND ODJEĆU / Još jedan buvljak u Šibeniku i to 15. srpnja ispred Azimuta

Diana Ferić
Diana Ferić

Još jedan buvljak i to u subotu, 15. srpnja, bit će održan ispred kluba Azimut u organizaciji udruga Kolektiv 4B i Fotopoetike. Prijave sudionika su u tijeku u Facebook inbox stranice Fotopoetike i Azimuta. „Sudjelovati mogu svi koji imaju višak odjeće i obuće u smislu da je ista apsolutno nosiva, ali da im je mala, velika, nije njihov đir i slično“, poručili su organizatori, dodajući da je ovo njihov mali doprinos globalnoj borbi protiv tekstilnog otpada kao najvećeg zagađivača u svijetu.

Buvljak će biti održan na otvorenom od 10 do 12.30 sati, sudjelovanje je besplatno, a dolazak preporučljiv. „Na ovaj način bilo da je riječ o izlagačima ili potencijalnim kupcima secondhand odjeće, utječemo na smanjenje tekstilog otpada i stvaramo otpor tzv brzoj modi koja dokazano stvara apsolutni višak tekstila, posljedično i nepotrebnog otpada, njena proizvodnja onečišćuje okoliš, troši prevelike količine resursa poput vode, a da ne govorimo o neadekvatnim uvjetima u kojima rade radnice koje nisu ni adekvatno plaćene za svoj rad“, istaknuli su organizatori.

Zainteresirani za sudjelovanje prijaviti se mogu javljanjem u inbox Facebook stranica Azimuta ili Fotopoetike, dovoljno je ostaviti ime i prezime te kontakt broj. Podsjetimo, Buvljak u Azimutu je jednomjesečno događanje koje se na istom mjestu održava već godinama tijekom svih godišnjih doba.

Iz kategorije: Vijesti