Head 01
Datum objave: 17. Srpanj 2023

PRIJEM ZA FESTIVALCE / Gradonačelnik Burić pohvalio MDF-ovce da su zadržali nacionalni ugled festivala koji je šibenski brend

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić primio je danas Jakova Bilića, ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku sa suradnicima koji su bili neposredno angažirani na kreiranju i izvedbi programa nedavno završenog 62. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku te im je čestitao na odlično odrađenom poslu. Susretu je prisustvovala i Mirjana Žurić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

I ove godine Međunarodni dječji festival je, po svim značajkama, pokazao zavidnu razinu kvalitete manifestacije s međunarodnim predznakom, a ono što je još važnije, uspio je opravdati prepoznatljivost i percepciju javnosti kao šibenski brend, ujedno i festival nacionalnog ugleda. Iza takvih rezultata stojite upravo vi. Stoga vam čestitam na uspjehu a u pripremama za predstojeći MDF možete računati na bezrezervnu i još veću potporu Grada Šibenika“ - poručio je „festivalcima“ gradonačelnik Burić.

Ravnatelj šibenskog HNK-a Bilić izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim festivalskim događanjima podsjetivši da su se brojem održanih programa i njihovom kvalitetom svrstali uz bok najvećih hrvatskih kulturnih manifestacija.

Ove smo godine ostvarili više od 160 programa, premašili smo brojku od 2000 sudionika, a na stotine, pa i tisuće gledatelja svakodnevno je pratilo naše programe, neposredno sudjelovalo u brojnim radionicama ili nekom drugom obliku festivalske aktivnosti. Sretni smo što smo opravdali povjerenje sudionika i publike, no ono nas obvezuje na još intenzivniji rad, kvalitetu i nove rekorde“ – kazao je, uz ostalo ravnatelj Bilić pohvalivši svoje kolege i suradnike na Međunarodnom dječjem festivalu te zahvalivši gradonačelniku Buriću i Gradu Šibeniku na dosadašnjoj i budućoj suradnji.

 

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3