Datum objave: 02. Rujan 2023

HRVATSKO - MAKEDONSKA TANGENTA / Večeras počinju 4. Dani makedonske kulture koji se održavaju u Šibeniku i na Zlarinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas počinju 4. Dani makedonske kulture koji će se održavati do 5. rujna u Šibeniku i na Zlarinu. Najavljeni su brojni sadržaji koji unose novu kulturnu dimenziju Svečano će biti otvoreni večeras u 19,00 h. u Muzeju grada Šibenika, a bit će nazočne ugledne ličnosti iz društvenog života Hrvatske i Makedonije. Ovaj već prepoznatljiv kulturni događaj organizira nevladina udruga Hrvatsko-makedonska tangenta.

Sljedećeg dana, u nedjelja, 3. rujna program se nastavlja na Zlarinu gdje će se održati međunarodni književni susret „Sa otoka na kopnu, ka otoku na moru“ ,a sudjeluju pjesnici, književnici, publicisti i novinari. Taj se susret održava od 2014. godine.

Posjetitelji će imati priliku uroniti u raznolikost makedonske kulture kroz niz događaja, tribina, predavanja i izložbi. Ovogodišnja manifestacija posebno ističe spoj tradicije i suvremenosti, a zanimljiv segment manifestacije bit će filmska projekcija „Balkan nije mrtav“, renomiranog makedonskog režisera Aleksandra Popovskog, uz njegovu nazočnost. O utjecaju tradicije na suvremenu kulturu i umjetnost, sudionici iz Makedonije i Hrvatske govorit će na tribini u Hrvatskom centru koralja 3.rujna u 11 h., a nakon toga biti prikazan film „Balkan nije mrtav“.

Iz kategorije: Vijesti