Datum objave: 20. Rujan 2023

ŠIBENIK KAO KULISA / Danilo Šerbedžija u petak počinje u Šibeniku snimanje igranog filma o Draženu Petroviću

Diana Ferić
Diana Ferić

Dugometražni igrani film o Draženu Petroviću „Nešto jače od mene“ snimat će se od petka, 22. rujna do ponedjeljka 26. rujna na nekoliko lokacija na području grada Šibenika. Producenti filma su Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber ispred produkcijske kuće Kinoteka, a redatelj filma je Danilo Šerbedžija.

Budući da je riječ o zahtjevnoj produkciji koja će obuhvatiti snimanje kadrova na nizu lokacija na području grada Šibenika, a osobito s naglaskom na stvarne lokacije iz Draženovog života, produkcijska kuća moli građane na suradnju i razumijevanje prilikom samih snimanja.

Zbog postavljanja filmske opreme i pripreme tehničkih uvjeta, u navedenim terminima bit će onemogućeno parkiranje na nekoliko parkirališnih površina u gradu, a na dijelu prometnica povremeno će biti zaustavljan promet:

  • Četvrtak, 21. rujna i petak, 22. rujna bit će onemogućeno parkiranje na dijelu šibenske rive Obala palih omladinaca (od trampulina do restorana „Bronzin“);

  • Petak, 22. rujna promet će se odvijati uz privremeno zaustavljanje od 15.30 do 16.45 sati;

  • Od petka, 22. rujna do nedjelje, 24. rujna bit će onemogućeno parkiranje u dijelu Ulice Petra Preradovića (od kućnog broja 12 do kućnog broja 4) ;

  • U subotu 23. rujna od 10,00 do 13,00 sati promet će se odvijati uz privremeno zaustavljanje u Ulici Karla Vipauca;

  • Od petka, 22. rujna do utorka, 26. rujna bit će onemogućeno parkiranje na parkiralištu u Kamenarskoj ulici kod sportske dvorane na Baldekinu;

  • U subotu, 23.rujna od 14.30 do 18.30 bit će onemogućeno parkiranje ispred OŠ Tin Ujević.

Pred nama je projekt koji bi, nadamo se, mogao izrasti u film kojeg će publika voljeti, a kinematografiji donijeti biografski film kakav nam nedostaje. Dražen Petrović je svjetska sportska ikona o kojoj do sada nije snimljen ni jedan dugometražni dokumentarni ili igrani film te smatramo da bi ovaj film mogao ispraviti tu nepravdu “, navode o filmu „Nešto jače od mene“ u Hrvatskom audiovizualnom centru.

Želja Grada Šibenika je izaći u susret filmskoj ekipi kako bi priča o našem Draženu što prije osvojila domaće i svjetske ekrane.

Ovim putem molimo naše sugrađane na strpljenje kako bismo zajednički doprinijeli realizaciji ovog projekta.

Iz kategorije: Vijesti