Datum objave: 22. Rujan 2023

NEŠTO JAČE OD MENE / Redatelj Danilo Šerbedžija počeo u Šibeniku snimati igrani film o Draženu, malog Dražen glumi Tonko Stošić

Diana Ferić
Diana Ferić

U Šibenikuje jutros počelo snimanje dugometražnog igranog filma ‘Nešto jače od mene - priča o Draženu Petroviću’, u režiji Danila Šerbedžije, a premijera bi se trebala održati 22. listopada 2024., na dan kada bi košarkaški virtuoz, da je živ, napunio 60 godina. Snimanje će u Šibeniku trajati do ponedjeljka 26. rujna, a snimat će se i u Zagrebu, Madridu i u Americi, gdje je igrao i živio slavni šibenski košarkaš. Redatelj Danilo Šerbedžija je obučen u Draženov narančasti dres br. 4.

Danilo Šerbedžija rekao je da su odlučili snimiti film o cijelom životu Dražena Petrovića, a ne samo jednom njegovu dijelu. “Dražen to zaslužuje. On je za mene najveći košarkaš ikad na svijetu. Izuzetno cijenim njegov život, njegov način života i sve što je postigao”, kazao je Šerbedžija za Hinu, dodajući da samo jednom u životu snimaš film o Draženu.

Šerbedžija ne skriva da je riječ o zahtjevnoj produkciji koja podrazumijeva snimanje na nekoliko lokacija na području grada Šibenika, s naglaskom na stvarne lokacije iz Draženova života poput Baldekina te ističe da su grad i građani itekako izašli u susret.

Mi snimamo sedamdesete godine. To je jako teško prikazati. Da bi snimio scenu vani, moraš maknuti sve moderne automobile, prebrisati parking zone, imati ljude odjevene u stilu tog vremena. Pokušavali smo to napraviti tijekom vikenda da je ljudima lakše pomaknuti aute i zahvaljujem svima”, poručio je Šerbedžija, dodajući da na svakom koraku vidi koliko Dražen znači Šibeniku.

U filmu Zrinka Cvitešić glumi Biserku Petrović a, glumačku postavu čine i Domagoj Nižić kao odrasli Dražen, Pavel Matuško kao njegov stariji brat Aleksandar Petrović te Dragan Mićanović kao otac Josip Petrović.

Mladog Dražena igra učenik sedmog razreda Tonko Stošić, koji ne skriva koliko mu je drago zbog dobivene prilike da glumi velikog košarkaša. “Meni je Dražen bio uzor. Trenirao sam košarku tri godine. Od njega sam naučio dosta toga, neke sheme u igri i slično. Uglavnom, sad me svi u školi i u razredu zovu ‘Dražene, Dražene'”, priznao je mladi Šibenčanin za nacional.hr.

Iz kategorije: Vijesti