Datum objave: 18. Listopad 2023

DRAŽENOV 59. ROĐENDAN / Šibenik će i ove godine proslaviti rođendan svog „malog“ – Dražena Petrovića

Diana Ferić
Diana Ferić

 Grad Šibenik će i ove godine obilježiti rođendan velikana hrvatske i svjetske košarke Dražena Petrovića koji je za Šibenčane zauvijek ostao „naš mali“.

Središnja manifestacija održat će se kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu u nedjelju, 22. listopada 2023. s početkom u 10 sati. Tada će u zrak biti pušteno 59 balona u znak sjećanja na košarkaškog Mozarta, a pred spomenik će se položiti vijenci i zapaliti svijeće.  Nakon prigodnog programa kojega će voditi učenici učiteljice Ivane Guberina iz OŠ Juraj Šižgorić, a u kojemu će sudjelovati i klapa „Bunari“, vijenci će biti položeni i kod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića.

U organizaciji OKK Dražen Petrović u nedjelju će se održati košarkaški turnir 22. KUP Dražena Petrovića za igrače 2012.godišta i mlađe. Na turniru koji se održava u sportskoj dvorani Baldekin sudjeluju ekipe: KK „Dubrovnik“, KK „Zadar“, KK „Split“i OKK „Dražen Petrović“.

Utakmice će igrati u Sportskoj dvorani Baldekin u nedjelju 22. listopada od 8:30 do 13:15 sati.

U čast našem legendarnom Draženu održat će se i osmo izdanje cestovnih atletskih utrka „Šibenskih deset“ i „Draženova četvorka“- Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju. Utrke će se održati u subotu, 21. listopada 2023. godine u periodu od 8 do 14 sati.

Start utrke na deset kilometra „Šibenskih deset“ predviđen je u 11 sati, dok će se „Draženova četvorka“ trčati od 12.30 sati. Start obje utrke bit će na šibenskoj rivi. S početkom u 9,30 sati, također na šibenskoj rivi, održat će se i dječja utrka. Proglašenje pobjednika predviđeno je u 13 sati.

Iz kategorije: Vijesti