Datum objave: 02. Studeni 2023

OBJAVLJEN NATJEČAJ / Grad Šibenik dodjeljuje 40 studentskih stipendija, iznose 150 eura

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik objavio je natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Ukupno 40 stipendija bit će raspoređeno u kategorijama za studente prve godine preddiplomskih studija, prve godine diplomskih studija te za studente viših godina studija, a visina stipendije iznosi 150,00 eura mjesečno.

Stipendije će biti dodijeljene po kategorijama za sljedeće vrste studija: kategorija A odnosi se na studente prve godine preddiplomskih sveučilišnih, integriranih i stručnih studija, kategorija B na studente prve godine diplomskih sveučilišnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija te kategorija C koja se odnosi na studente viših godina preddiplomskih sveučilišnih, integriranih i stručnih studija, te diplomskih sveučilišnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija.

Studentima prve godine preddiplomskih studija (kategorija A) bit će dodijeljeno ukupno 13 stipendija, studentima prve godine diplomskih studija (kategorija B) 13, a za studente viših godina studija (kategorija C) predviđeno je 14 stipendija. 

Stipendije se dodjeljuju po kriteriju uspjeha u prethodnom obrazovanju te po kriteriju socijalnog statusa. Sredstva će biti isplaćivana tijekom 10 mjeseci, u razdoblju od 1. listopada 2023. godine do 30. rujna 2024. godine.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu studentskih stipendija imaju studenti koji se školuju u RH na sveučilišnim preddiplomskim, integriranim i stručnim studijima, te sveučilišnim diplomskim i specijalističkim diplomskim stručnim studijima, kojima je osnivač Republika Hrvatska, a koji ispunjavaju uvjete propisane natječajem.

Natječaj je otvoren do 17. studenog 2023. godine, a mogućnost prijave možete ostvariti na poveznici: https://som-natjecaj.eu/authentication/login.

Dokumentacija i upute za prijavu nalaze se na ovoj poveznici.

Iz kategorije: Vijesti