Datum objave: 11. Prosinac 2023

Šibenske brze brodice hitne pomoć na moru uspješno intervenirale u tri akcije na otoku Braču. Prevezle su 8 pacijenata među kojima je bilo dvoje djece.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Brze brodice hitne pomoć izgrađene u Iskra brodogradilištu Šibenik u koje je ugrađena stručnost i znanje šibenskih brodograditelja, ponovno su svoju vrijednost potvrdile u praksi. Uspješno su intervenirale u tri akcije spašavanja osam pacijenatana među kojima je bilo dvoje djece, na otoku Braču. Akcije su uspješno izvršili službenici Lučke ispostave Milna u koordinaciji sa Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, u Rijeci.

Prva akcija pokrenuta je u 04.47 sati. Dojava je zaprimljena u Lučkoj kapetaniji Split slijedom čega je sa zdravstvenim djelatnicima Doma zdravlja Supetar dogovoren ukrcaj dvoje pacijenata u teškom zdravstvenom stanju, u brodicu za hitan medicinski prijevoz u Milni, odakle su isplovili u 05.30 sati. Pacijente su u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći HMP Split u 05.50 sati. Druga akcija, u kojoj je spašeno dvoje pacijenata s ozbiljnim zdravstvenim problemima pokrenuta je u 10.25, a okončana u 11.44 sati. Samo sat vremena kasnije brza brodica je ponovno u akciji. U 12.45 sati stigao je poziv za pomoć i hitni prijevoz četiri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći među kojima je bilo dvoje djece iz Postira u Split. Ozlijeđeni, kojima je tijekom plovidbe ukazana sva potrebna pomoć, u splitsku su hitnu medicinsku pomoć stigli već u 13.02 sati.

Iz kategorije: Vijesti