Datum objave: 12. Prosinac 2023

PREVENCIJA KRIMINALITETA / Sigurnosne kamere doprinijele su povećanju opće sigurnosti i pomogle policiji u brzom rješavanju mnogih slučajeva

Stanko Ferić
Stanko Ferić

O stanju sigurnosti na području djelovanja Policijske uprave šibensko-kninske, posebice na području Policijske postaje Šibenik, raspravljalo se na sjednici Odbora za prevenciju kriminaliteta Grada Šibenika. Sjednica je održana u Uredu gradonačelnika, a uz gradonačelnika Željka Burića i zamjenika Danijela Miletu, prisustvovali su joj članovi Odbora - predstavnici Policijske uprave šibensko-kninske na čelu s načelnikom Sandrom Santinijem, predstavnici osnovnih i srednjih škola s područja grada Šibenika, Općinskog državnog odvjetništva te Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područni ured Šibenik.

Načelnik PU Šibensko-kninske Sandro Santini uvodno je iznio podatke o pojedinim kaznenim djelima, a posebno je apostrofirao probleme ilegalnih prelazaka granice te računalnih prevara, koji su u porastu. Istaknuo je kako je potrebno upozoravati te educirati ljude, naročito stariju populaciju, da ne daju olako podatke sa svojih kartica nepoznatim i neprovjerenim osobama. Također, Santini je istaknuo kako su sigurnosne kamere u Šibeniku, koje su u funkciji od ljeta, doprinijele povećanju opće sigurnosti te su policijskim službenicima pomogle u brzom rješavanju mnogih slučajeva, a njihova korist je primjetna i u prevenciji kriminaliteta.

Bilo je riječi i o akciji „Mir i dobro 2023./2024“ u koju su uključeni svi rodovi policije, a u sklopu koje je povećana nazočnost policijskih službenika na svim javnim događanjima radi povećanja sigurnosti građana. Bilo je govora i o uporabi pirotehničkih sredstava, a cilj PU šibensko-kninske je da se nastavi pozitivan trend, odnosno da i ove godine ne bude ozlijeđenih osoba, kao što je bio slučaj prošle godine.

Gradonačelnik Željko Burić zaključno je kazao kako živimo u sigurnom gradu te da je i subjektivan osjećaj sigurnosti na visokoj razini. Također je pohvalio suradnju s Policijskom upravom šibensko-kninskom koja će nastaviti i u budućnosti., a generalno stanje kriminaliteta i opće sigurnosti ocijenjeno je zadovoljavajućim.

Iz kategorije: Vijesti