Datum objave: 13. Prosinac 2023

TONĆI RESTOVIĆ O NOVIM NAMETIMA GRAĐANIMA : Gradonačelnik Burić zna samo udarati po džepovima građana!

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi nameti građanima, predloženo povećanje paušalnog poreza privatnim iznajmljivačima i  poreza na vikendice koji skače  s dosadašjih 15 kuna na pet eura, dakle trostuko se povećava, obilježit će sutrašnju sjednicu Gradskog vijeća, a ne velebni projekt Batižele niti smješna najava velikog ulaganja na Podima, ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare Tonći Restović, predsjednik GO SDP -a i gradski vijećnik te stranke. Oni su protiv tolikih poskupljenja kojima se, smatraju, želi nadomjestiti ono što je izgubljeo ukidanjem prireza iako to gradska vlast ne želi priznati

„Trebalo bi mi nekoliko sati da nabrojim što je sve građanima poskupjelo za mandata Željka Burića. On ništa drugo ne zna nego podizati cijene i udarati po džepovima građana”, kazao je Restović.
Gradski vijećnik Ivan Rajić najavio je da će SDP na tu odluku o povećanju paušalog poreza privatnim iznajmljivačima predložiti amandman i to da, recimo za prvu kategoriju turističkih mjesta porez ne bude 150 nego 100 eura te da se uvede četvrta kategorija i to za umirovlenike i  izjamljivače do 35 godina i da za njih porez bude 38 eura. 
 
Tonći Restović je kazao i kako je pogrešno točku dnevnog reda koja se odnosi na raspisivanje međunarodnog natječaja za Batižele staviti sa još njih tridesetak već da bi trebalo  održati tematsku konferenciju jer je riječ o projektu koji će promieiti  vizuru Šibenika i definirati njegov razvoj. 
O Prijedogu gradskog proračuna za 2024. godinu nije puno govorio osim što je rekao da je nerazvojni i sličan svima prethodnima. Pohvalio je to što će siromašnim umirovljenicima Grad isplatiti božićnice i izrazio nadu da će to biti stalna praksa, a ne samo pranje savijesti zbog brojnih prometnih kazni koje građani plaćaju nakon uvđenja videonadzora. 
Vijećnik Ivan Slavica je najavio da će na Prijedlog prračuna uložiti sedam amandmana. Neki se odnose na infrasturkturu u Šibeniku i okolici, predložit će da se na web stranici Grada Šibenika napišu priče o svim gradonačelnicima kroz povijest te da vijećnici sutra minutom šutnje odaju počast nedano preminulom Josipu Olivariju koji je, kada je bio predsjednik SO Šibenik preporodio Šibenik. 
Iz kategorije: Vijesti