Datum objave: 29. Prosinac 2023

ODLUKA JE PALA / Vinoplodu - Vinariji ističe najam prostora u koje se nalazi, sele na Pode

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog isteka zakupa nekretnine u kojoj se nalaze pogoni Vinoploda, kompanija svoju proizvodnju seli na novu lokaciju to na poduzetničku zonu Podi. Od provedenog restrukturiranja od 2020. godine Vinoplod je na postojećoj lokaciji bio u višegodišnjem zakupu. S obzirom da kompanija nije uspjela kupiti nekretninu odnosno produžiti najam na postojećoj lokaciji, donesena je odluka o preseljenju proizvodnih pogona u poslovnu zonu Podi u Šibeniku. Prestanak rada na sadašnjoj lokaciji u centru Šibenika i preseljenje u poslovnu zonu planirano je kroz 2024. godinu, priopćili su iz te tvrtke.

„Pri traženju alternativnog rješenja za sadašnju proizvodnu lokaciju poslovna zona PODI nametnula se kao najbolje rješenje. Njezin odabir omogućava da proizvodnja ostane u Šibeniku i to na lokaciji koja je primjerenija proizvodnoj djelatnosti. U njoj imamo svu potrebnu infrastrukturu, suvremeniji prostor, više razine energetske učinkovitosti, s još boljim uvjetima rada tako da ćemo preseljenjem dodatno unaprijediti naše poslovanje“, kaće predsjednik Uprave Vinoploda Krešimir Lokas.

Vinoplod je od 2020. dio Badela 1862 te nakon brzo i uspješno provedenog restrukturiranja posluje stabilno, uspješno i profitabilno uz kontinuirana ulaganja u daljnje poboljšanje kvalitete kao i širenje ponude i vina i jakih alkoholnih pića.

Iz kategorije: Vijesti