Datum objave: 31. Prosinac 2023

DISCO GIMNAZIJA / Kultni šibenski disco klub, Disco Gimnazija proslavio 45. rođendan

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Kultni šibenski disco klub, Disco Gimnazija sinoć je u Đardinu u sklopu Adventure proslavio 45. rođendan. Mladić u najboljim godinama bio je rasplesan i raspjevan kako i priliči šibenskoj tradiciji.
Hitovi koji su se puštali u izvornom discu u Gimnaziji od 1978. do 1990. godine zvučali su svježe i poletno, a magiju Disco Gimnazije, kao da je mahnuo čarobnim štapićem, u život je vratio Darko Relja Ritmno.

Sinoć su s gramofona i vinil ploča sačuvanih i očuvanih iz tih slavnih vremena prije 45 godina glazbu  puštali Darko Relja Ritmo te Dražen Montana, jedni od prvih DJ-a u Gimnaziji. 

- Tih godina mijenjali smo škole. Po Šuvaru većina nas je išla malo u tehničku ili ekonomsku, a malo u gimnaziju tako da u nekom elitnom smislu nije više bila sinonim za dobro obrazovanje. Međutim, bila je sinonim za dobru i vjerojatno tada jedinu zabavu u gradu. Ples subotom bio je poligon za upoznavanje, susretanje, a bilo je ponekad i konfliktnih situacija. U ta doba se cure nisu čepušale kao danas. Tu su padale sve prve stvari u životu, plesovi, poljupci, cure i momci, prve cigarete i pića iako je to bilo zabranjeno", ispričao je jednom prilikom Darko Relja Ritmo.

Sinoć su se prisjetili i pokojnog profesora Vedrana Jakšića koji je bio duša i srce kultnog  disco kluba u  šibenskoj gimnaziji

Iz kategorije: Vijesti