Datum objave: 04. Siječanj 2024

BARANOVIĆ I SLAVICA TRAŽE ODGOVORE OD GRADONAČELNIKA: Dosta je bilo da zamjenik Mileta "vadi kestenje iz vatre"

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić ignorira stanovnike Sitnog Donjeg i njihovu bojazan da će, kada se izgradi nova škola u Vrpolju za 220 učenika biti ugašena područna osnovna škola u Perkoviću u koju idu njihova djeca, upozorili su na današnjoj konferenciji za novinare Petar Baranović, predsjednik Savjeta GO SDP -a Šibenik i Ivan Slavica, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Šibenika iz Nove ljevice koja je koalicijski partner SDP -a. 

Po riječima Petra Baranovića oko 200  mještana Sitnog Donjeg je još prije četiri mjeseca poslalo gradonačelniku Buriću svoj zahtjev da se sazove Zbor mještana koji je poželjni institut demokratskog društva, ali do danas nisu dobili odgovor niti je sazvan Zbor mještana. 
„ U tom rubnom, ruralnom dijelu Šibenika neke su mlade obitelji odlučile ostati na svom ognjištu iako nemaju gotovo nikakve uvjete. Područja osnovna škola u Perkoviću je jedino što imaju za svoju djecu. Ti ljudi žive u vlak od srednje škole pa im nedostaje još samo i da im djeca osnovci postanu putnici, a ako se ugasi područna osnovna škola u Perkoviću to će se dogoditi. Mislim da u tom slučaju će većina njih odseliti”, kazao je Baranović i uputio pitanje izravno gradonačelniku Buriću da odgovori kakva je sudbina djece iz Sitnog donjeg i hoće li se zatvoriti područna osnovna škola u Perkoviću.
„Želim odgovor osobno gradonačelnika. Neka on preuzme odgovornost za svoje odluke. Dosta je bila da za njega stalno „kestenje iz vatre vadi njegov zamjenik Danijel Mileta, dodao je. 
„Ishodište ove konferencije je u najavi jednog pozitivnog niza projekta na području Šibenika, a to je gradnja osnovnih škola Vrpolje i Ražine te dogradnja i rekonstrukcija Osnovne škole Brodarica. To je dobra vijest uz najavu da je poduzet bitan korak javne nabave za izradu glavnih i izvedbenih projekata za gradnju tih škola. To bi bilo idilično pozitivno da taj korak nije dug 11 godina. Naime, tijekom primopredaje vlasti 2013. godine Burićevoj administraciji na stolu smo ostavili  lokacijske dozvole za škole u Vrpolju i Ražinama”,a od tada do danas napravljen je samo jedan korak,podsjetio je Baranović 
Ivan Slavica je istaknuo kako se u  Izvješća o radu gradonačelnika i dosadašnjih proračuna Grada Šibenika vidi  kako se u Perković, Sitno Donje i Mravnicu već dugi niz godina nije uložilo niti eura.
– Desetogodišnjom politikom zanemarivanja tog kraja od strane gradske vlasti ta mjesta su osuđena na pad kvalitete života, depopulaciju i u konačnici na lagano izumiranje. S oko 200 potpisa tražili su sazivanje zbora građana i sastanak s gradonačelnikom, najelementarnije demokratsko pravo. Umjesto toga naišli su na neprobojni zid šutnje i ignoriranja. Takvo ophođenje kod stanovnika pobuđuje još veći strah da se iza zida šutnje krije zatvaranje područne škole u Perkoviću i polagano, ali sigurno, eutanaziranje tog mjesta – rekao je Slavica te pozvao gradonačelnika da prestane ignorirati svoje građane i otvori im vrata gradske uprave”.
 
Tonći Restović, predsjednik GO SDP -a i gradski vijećnik nije govorio na današnjoj konferenciji za novinare već je sao pozdravio novinare i čestitao im novu godinu u nadi da će i dalje, kako je kazao, nastaviti polu poslovnu, polu prijateljsku suradnju 
Iz kategorije: Vijesti