Datum objave: 08. Siječanj 2024

KONAČNO / Objavljen Međunarodni natječaj za iskazivanje interesa za ulaganje u projekt Batižele

Diana Ferić
Diana Ferić

Društvo „Batižele“ d.o.o. objavilo je Međunarodni javni natječaj - Poziv za iskaz interesa u svrhu odabira Investitora za Projekt „Urbana regeneracija zemljišta u Šibeniku – Projekt Batižele“.

Predmet ponude Javnog poziva predstavlja zemljište ukupne površine 220.839 m2, u vlasništvu društva Batižele d.o.o., koje uključuje i nekretnine površine 31.500 m² koje će biti izdvojene u korist Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, a na kojima će isti graditi i financirati javne objekte.

Traži se investitor, koji može u naravi biti jedno društvo ili konzorcij ponuditelja koji djeluje zajedno kao jedan subjekt. Postupak odabira investitora podijeljen je u dvije faze: Fazu A (Pretkvalifikacijsku fazu) i Fazu B (Podnošenje ponuda).

U prvoj fazi natječaja pozivaju se zainteresirani investitori da dostave svoje iskaze interesa najkasnije do 19. veljače 2024. godine, ne kasnije od 12 sati, na adresu: Batižele d.o.o., Trg palih branitelja Domovinskog rata broj 1 (pisarnica Grada Šibenika), 22000 Šibenik, i potvrde svoju kvalificiranost.

U roku od 3 tjedna nakon završetka prve faze društvo Batižele d.o.o. donijet će odluku o izboru kvalificiranih investitora. Odabrani kvalificirani investitori imat će priliku u drugoj fazi, koja će trajati 12 tjedana, dostaviti svoje obvezujuće ponude prema jasno definiranim evaluacijskim kriterijima, a svaka ponuda mora obuhvaćati: iskaz komercijalnih uvjeta, masterplan, prijedlog poslovnog plana te jamstvo za ponudu.

Postupak odabira investitora između zaprimljenih obvezujućih ponuda trajat će 6 tjedana, a isti postupak temeljit će se na osnovu ocjene financijske i tehničke izvrsnosti zaprimljenih ponuda.

Batižele d.o.o. će odabranom investitoru prodati zemljište namijenjeno za pretežito stambenu izgradnju i zemljište za javnu infrastrukturu, dok će se za ostatak razvojnog zemljišta s investitorom potpisati 75-godišnji ugovor o pravu građenja.

Početna kupoprodajna cijena zemljišta namijenjenog za izgradnju stambene komponente po m² iznosi 562,68 eura. Početna kupoprodajna cijena zemljišta namijenjenog za izgradnju komunalne infrastrukture po m² iznosi 186,53 eura.

Početni iznos naknade za pravo građenja iznosi 2,24 eura/m² godišnje.

Detaljni uvjeti natječaja u cijelosti su navedeni u tekstu Poziva za iskaz interesa, koji je dostupan na web stranicama društva Batižele d.o.o. https://www.new-sibenik.com/stranice/me-unarodni-javni-natjecaj-poziv-za-iskaz-interesa/44.html

Iz kategorije: Vijesti