Datum objave: 10. Siječanj 2024

IMA LI VEZE ILI NE? Nakon istupa Petra Baranovića i Ivana Slavice ipak zakazan Zbor mještana Sitnog Donjeg

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zakazan je konačno i to za  subotu 20. siječnja u 10 sati Zbor mještana Sitnog Donjeg koji je od gradonačelnika Šibenika Željka Burića zatražilo gotovo 200  mještana, koliko ih je potpisalo zahtjev upućen na adresu gradske uprave još u rujnu ove godine. Zaslugu za to prepisat će sebi sigurno Petar Baranović, predsjednik Savjeta GO SDP -a Šibenik i Ivan Slavica, vijećnik Nove ljevice u Gradskom vijeću Grada Šibenika jer je Zbor zakazan nakon što su oni na nedavnoj konferenciji za novinare upozorili na to da gradonačelnik Burić ignorira taj zahtjev mještana Sitnog Donjeg.Oni traže raspravu o 14  točaka ključnih  za razvoj njihove sredine.

Muči ih nedostatak osnovne infrastrukture, poput nogostupa i kanalizacijskog sustava, potencijalnog izmještanja osnovne škole u Vrpolje i drugih brojnih problema koje treba riješiti da bi Sitno Donje funkcioniralo kao sredina ugodna za život.
Tu je i očuvanje i unaprjeđenje područne škole Perković i vrtića, a ne zatvaranje, rad ambulante tijekom cijelog tjedna, a ne kao sad, unaprjeđenje prometnica, usporavanje brzine na ključnim mjestima i izgradnja nogostupa
Zahtijevaju i da Zeleni grad prikuplja i otpad uz prometnice, potom da se omogući odvoz barem jedne cisterne otpadnih voda godišnje, zamjene  azbestno-salonitskih vodovodnih cijevi u Ilićima, Vranjićima i Sarajlićima.
Inzistiraju i na izradi strategije populacijskog oporavka stanovništva, boljoj povezanost na autocestu i kvalitetan pristup prema moru, sa svrhom povećanja turističke aktivnosti, stavljanje Sitnog Donjeg pod posebnu gradsku skrb te bolji javni rad mjesnog odbora Sitnog Dolje, komunikaciju s mještanima te  otvaranje web stranice s osnovnim informacijama, dokumentima i Odlukama tog tijela
Iz kategorije: Vijesti