Datum objave: 12. Siječanj 2024

SAVJET MLADIH / Ivan Burić izabran za predsjednika Savjeta mladih Grada Šibenika. Njegov zamjenik je Leon Cinotti Georgievski

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Grada Šibenika za predsjednika Savjeta izabran je Ivan Burić, a za njegovog zamjenika Leon Cinotti Georgievski. Ostali članovi Savjeta mladih su Mia Jakelić, Vito Milovanović i Anđela Dujić.
Članove Savjeta pozdravio je gradonačelnik Željko Burić koji je novoizabranom predsjedniku i njegovom zamjeniku čestitao na izboru i zaželio im uspjeh u radu:
-Želja nam je čuti vaš glas, vaše ideje i prijedloge. Budite glasni i vidljivi, želimo biti vaši partneri jer Grad Šibenik je snažno orijentiran u smjeru mladih i sva naša djelovanja i investicije, i kroz infrastrukturu i razne projekte, podređeni su mladima. Želimo zadržati mlade ljude u gradu te ih prometnuti u nositelje ideja na kojima ćemo graditi budućnost grada.

Savjet mladih Grada Šibenika savjetodavno je tijelo Grada Šibenika, koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih u cilju njihovog sudjelovanja u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivno uključivanje mladih u javni život te informiranje i savjetovanje mladih grada Šibenika. Savjet ima pet članova, a novoizabranim članovima mandat počinje danom konstituiranja Savjeta i traje do dana stupanja na snagu odluke Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju sljedećih redovitih izbora koji se održavaju svake četvrte godine sukladno odredbama zakona kojim se uređuju lokalni izbori, odnosno do dana stupanja na snagu odluke Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Šibenika sukladno odredbama zakona kojim se uređuje lokalna i područna (regionalna) samouprava.

 

Iz kategorije: Vijesti