Datum objave: 19. Siječanj 2024

ŠIBENIK IM ODAO PRIZNANJE : Organizirano druženje s Ivicom Tuckom, izbornika hrvatske vaterpolske reprezentacije ii Jurom Mareljom, njegovim pomoćnikom

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prigodno druženje s Ivanom Tuckom, izbornikom hrvatske vaterpolske reprezentacije i njegovim pomoćnikom, također Šibenčaninom Jerom Mareljom organizirali su danas Grad Šibenik i Zajednica sportova  u Kući umjetnosti Arsen u povodom osvajanja srebrne medalje na Europskom vaterpolskom prvenstvu  na kojem su obojica izrazili I najiskrenije osjećaje zbog toga što im je iz ruku izmaknulo zlato. 

“Moj duboki naklon vama i cijeloj reprezentaciji  za postignuti uspjeh. Posebno mi j drago što smo ovo druženje, iskaz dubokog poštovanja prema vama organizirali upravo u Kući umjetnosti koja nosi ime jednog velikog Šibenčanina za kojeg nas također vežu duboke emocije. Emocije koje je Tucak pokazao nakon izgubljene utakmice sa Španjolcima, njegov izraz lica pokazuju kako ta ekipa funkcionira i kako ponosno predstavljaju  svoju naciju i državu. Držite se. To je ogroman rezultat. Vi mijenjate percepciju naše države u svijetu”, kazao je gradonačelnik Željko Burić čestitajući im, a čestitao je i VK “Solaris” na  njihovim uspjesima. 
Izbornik Tucak je otkrio kako se osjećao nakon izgubljenog prvog mjesta: “Mislim da to zlato nismo nikad više zaslužili nego ovog puta ali takav je sort. U njemu nema ničeg sigurnog nego te stalno tjera da budeš bolji I uočavaš svoje greške.Ovo je nova reprezentacija nastala unatrag godinu dana, a Španjolci su imali novog sao vratar. Žal zbog ovako izgubljene utakmice bit će u meni do kraja mog života, ali to te tjera I da budeš jači I bolji. Svaka osvojena medalja ima poseban sjaj i zbog toga što to neku djecu motivira da se bave vaterpolom”, istaknuo je Tucak. Njegov pomoćnik Jere Marelja je priznao da “želi da osjećaj zbog izgubljenog zlata što prije prevlada sreća zbog osvojenog srebra”
 
U razgovor se uključio i dugogodišnji sportski novina u publicist Ivo Mikuličin koji je podsjetio da je Ivan Tucak kao izbornik vaterpolske reprezentacije do sada osvojio čak 16 odličja nakon čega se  dvorani čuo snažan pljesak. “ Nije bilo lako preuzeti reprezentaciju od karizmatičnog Ratka Rudića. Treba izdržati I sudce popt Grka   u finalu u Njemačkoj kojem ja, da sam ministar turizma I sporta ne bi dopustio ulazak I u jedna hotel I resoran u Hrvatskoj. On je sportski razbojnik”, istaknuo j Mikuličin podsjetivši da je Jere Marelja sin proslavljenog šibenskog košarkaša  Marelje koji u bio kapetan momčadi kada je Šibenka osvojila prvenstvo na Baldekinu”.
Šibenski gradonačelnik je Tucku uručio poklon – skulpturu u drvu koju je izradio Zvonimir Villa, a kada je umjetnik objasnio predstavlja šibensku katedralu I vaterpolsku loptu u moru ispred nje da “izbornika Tucka uvijek podsjetio na njegov rodni grad”. Marelja je dobio na poklon šibensku kapu istu onu koju je njegov otac imao na glavi nakon pobjede nad Bosnom, a dobar potez napravila je I Nela Slavica ravnateljica N Krke koje im je poklonila šibenske kapice da ih ako je kazala, stave na glavu nakon pobjede na Svjetskom prvenstvu  u Dohi te članske iskaznice Kluba prijatelja NP  Krka da dođu u njemu liječiti stres nakon napornih treninga i utakmica.
Pred hrvatskom reprezentacijom su za nekoliko dana pripreme za Svjetsko prvenstvo I nastup na njemu te plasma na Olimpijadu, a Tucak je poručio “Napravit ćemo sve da dođemo do olimpijskog odličja”
Dodatne  emocije na današnjem druženju izazvao je I dobar odabir glaze – klapa Bunari na početku je izvela pjesmu Hrvatska se Šibenkom diči, a na kraju “Šibenske uspomene”. 
Iz kategorije: Vijesti