Datum objave: 26. Siječanj 2024

DJEČJE IGRALIŠTE / U Gorišu izgrađeno i opremljeno novo dječje igralište vrijedno više od 59 000 eura

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U Gorišu je otvoreno novo dječje igralište vrijedno više od 59 000 eura. -Uredili smo još jedno dječje igralište na širem području grada i zaista me raduje vidjeti zadovoljstvo lokalnog stanovništva kada je u pitanju realizacija ovakvih, na oko malih, ali zaista bitnih projekata. Tijekom prošle godine izgrađena su i opremljena dječja igrališta u Danilo Birnju i u Lozovcu, a predstoji nam urediti igralište na otoku Žirju, - kazao je tim povodom gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
Marko Labor, predsjednik Mjesnog odbora Goriš kazao je kako je prostor za najmlađe prijeko potreban Gorišu budući da u mjestu žive brojne mlade obitelji s djecom:
- Ljeti je intenzitet vanjskih aktivnosti veći, samo na dječjoj olimpijadi sudjelovalo je četrdesetak djece. Ovo igralište razveselit će i mališane i njihove roditelje.

Osim na Gorišu nova dječja igrališta na području Grada Šibenika izgrađena su u Crnici, Mažurici, Zatonu, Vrpolju, Ražinama te su kompletno obnovljena igrališta na Meterizama, Vidicima i otoku Kapriju. Na Šubićevcu je napravljeno igralište u potpunosti namijenjeno djeci s posebnim potrebama. Dotrajala igrala zamijenjena su na igralištima u Grebaštici, na Baldekinu, u Zablaću, Zlarinu, Raslini i Zatonu.

Iz kategorije: Vijesti