Datum objave: 01. Veljača 2024

Sportski centar bazeni Crnica, osnovne škole „Vidici” i „Juraj Dalmatinac” i Gradska uprava Grada Šibenika grade vlastite fotonaponske elektrane

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Vlastite fotonaponske elektrane grade Sportski centar bazeni Crnica, osnovne škole „Vidici” i „Juraj Dalmatinac” i Gradska uprava Grada Šibenika. Ugovor o tom energetskom projektu potpisao je gradonačelnik Željko Burić s izvođačem radova, tvrtkama „Elcor”. Projekt „Fotonaponske elektrana u Šibeniku“ vrijedan je 260.000,00 eura obuhvaća provedbu mjera ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije za vlastitu potrošnju, a ostvaruje se uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske.
N
ajveća elektrana od 180 kW bit će postavljena na zgradi bazena u Crnici, na OŠ Vidici elektrana od 50 kW, na Gradskoj upravi od 20 kW, dok će na OŠ Juraj Dalmatinac biti postavljena elektrana od 15 kW.
Nakon ove prve četiri fotonaponske elektrane slijedi gradnja fotonaponskih elektrana Centra za nove tehnologije „Trokut”, OŠ „Juraj Šižgorić” i Sportske dvorane Baldekin.

Iz kategorije: Vijesti