Datum objave: 19. Veljača 2024

GOSPODARSKI KRIMINAL / Žena (54) u 6 godina opljačkala privatnu u kojoj je radila za za oko 360 000 eura i prevarila HZZ

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, prijevara i krivotvorenje službene ili poslovne isprave Službi kriminalističke policije, Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u koordinaciji s ŽDO Šibeniku je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakinjom koja je kazneno prijavljena.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi od siječnja 2016. godine do veljače 2022. godine u Šibeniku, koristeći svoj položaj u trgovačkom društvu vlasništvo 61- godišnjaka vršila nezakonite isplate s transakcijskog računa društva na osobni transakcijski račun i na transakcijski račun svog obrta u ukupnom iznosu od 359.486,36 eura.

Također se sumnjiči da je početkom 2022. godine, kao zaposlenica u dioničkom društvu vlasništvo 61-godišnjaka, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, zlouporabila autentifikacijski i potpisni certifikat, unijevši neistinite podatke o uvjetovanom otkazu u elektronički sustav Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje radi ostvarivanje naknade za nezaposlene, kojom radnjom je ostvarila protupravnu imovinsku korist u iznosu od 4.732,73 eura, na štetu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Protiv osumnjičene 54-godišnjakinje je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz kategorije: Vijesti