Datum objave: 19. Veljača 2024

DOČEK ZLATNIH BARAKUDA / Zagreb podbacio, Split i Dubrovnik danas pripremaju feštu, za Šibenik se još ništa ne zna

Diana Ferić
Diana Ferić

Split priprema spektakularan doček zlatnih Barakuda na rivi danas popodne, kad već to nije napravio Zagreb. Dubrovnik također sprema feštu:”Pozivamo naše sugrađane da svi skupa dočekamo naše zlatne prvake vaterpoliste danas u 16:30 sati ispred crkve sv. Vlaha!Povodom dočeka Barakuda, na svim gradskim linijama javnog prijevoznika Libertas osiguran je besplatan prijevoz od 15 do 18 sati. Čestitajmo na Stradunu zlatnim Barakudama onako kako i doliči svjetskom zlatnom odličju!Pokažimo im s kolikim ponosom su nam ispunili srca kada su pomogli Hrvatsku po treći put u povijesti odvesti do titule prvaka svijeta.Vidimo se danas popodne u Gradu!”, objavili su.

Kako će Šibenik dočekati svog Ivicu Tucka i njegovog pomoćnika Juru Marelju još se službeno ne zna. Spominje se slavlje ispred kafića Giro espresso umjesto recimo velike fešte na Poljani, kako predlažu građani i kako će to napraviti Splićani i Dubrovčani.

Svi najveći sportski uspjesi, dočeci sportašica, sportaša i reprezentacija koji su svojim pothvatima u nekom trenutku razgalili ovu naciju, obilježavani su, svoju hrvatsku kulminaciju bi imali na Trgu bana Jelačića. JanicaIvicaMarin Čilić, nogometaši, rukometaši, kao i vaterpolisti sa svih prijašnjim nadmetanja, cijela niska olimpijaca..., piše Jutarnji list.

Svi oni su kao po nekom pravilu, sasvim logično dočekivani na Jelačić placu. U hipu je to znao Grad Zagreb organizirati, jer isključivo i jest Grad za to nadležan i mora biti organizator. Na vrijeme bi javnost bila izviještena, Trg se ispunio, radovali se navijači sa svojim sportskim miljenicima i proslavljali pobjede, medalje, naslove.

No, toga više očito u našem glavnom gradu nema! Nema zato jer to ne zanima, nije briga aktualnu gradsku vlast. Hrvatski olimpijski odbor i Ministarstvo turizma i sporta su odradili svoju ulogu, maksimalno što oni u ovakvim situacijama mogu. No, to je onda samo VIP salon Zračne luke Franjo Tuđman, a to je ako je itko tamo ikada bio, doslovno malo veća sobica. Kada uđe momčad i postave se 4-5 TV kamera, gužva je. Gotovo. Nema mjesta za rodbinu, kamoli navijače. Zato se rade fešte na Trgu.

Grad Zagreb je bio na vrijeme kontaktiran, poslani su upiti. Odgovora nije bilo. Ništa, nikakav. Ne da nisu javili da ne žele ili neće, nego se nisu čak ni javili. Za prijašnjih vlasti u ovom gradu, ovakva se blamaža nije mogla dogoditi. Prijašnje su vlasti, ne samo pokojni gradonačelnik, nego svi od 1990. i njihovi ljudi, sami stupali u akciju.

Iz kategorije: Vijesti