Datum objave: 11. Ožujak 2015

Pokrenuta "humanitarna akcija" za pomoć županu Pauku zbog nedovoljnih primanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je šibensko-kninski župan Goran Pauk jučer na svom Facebook profilu objavio kako su mu mjesečna primanja od 16 400 kuna ne dovoljna i da jedva spaja kraj s krajem, danas su se oglasili mladi SDP-ovci iz Foruma mladih. 

Pokrenuli su "humanitarnu akciju" putem Facebooka preko koje pozivaju da se pomogne županu Pauku https://www.facebook.com/events/1553731071563497/

"Kako nam je poznato da prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske iznosi 5 716 kuna, smatramo istup šibensko-kninskog župana krajnje neprimjerenim i socijalno neosjetljivim s obzirom na funkciju koju obavlja. Prosječna plaća u Šibensko-kninskoj županiji, po nekim procjenama, iznosi 4 520,88 kuna, što možda i nije najprecizniji niti najtočniji podatak, no nikako se ne može usporediti sa životnim standardom župana Šibensko-kninskog i neto mjesečnom plaćom u visini 16 339,64 kuna.

Svi smo mi ljudi, s određenim vrlinama, manama, uvjerenjima i odabirima, tako da s jedne strane možemo razumjeti župana. Pogotovo kad u obzir uzmemo njegove potrošačke navike te način i stil života." stoji u priopčenju kojeg potpisuje Luka Nikpalj predsjednik Foruma mladih SDP-a.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik